Мечтата на пътешественика - Островите Галапос

18 острова формират архипелага Галапагос в Тихия океан. В екзотичното име на мястото откриваме и символизъм - то е дом на десетки ендемити – видове, уникални само за конкретния ареал.

18 острова формират архипелага Галапагос в Тихия океан. В екзотичното име на мястото откриваме и символизъм - то е дом на десетки ендемити – видове, уникални само за конкретния ареал. Пътувайки до тази дестинация, трябва да имате предвид, че това е морска природо-охранителна зона - биосферен резерват от световно значение. Въпреки това, желанието за нови изживявания и познанство отблизо със зашеметяващата природа на Галапагос не бива да секва. Вероятно сте виждали немалко снимки на синьокраки рибояди и морски лъвове и макар филмът „Карибски пирати“ да е заснет в голямата си част на Хаваи, някои от гледките на Галапагос ще Ви поразят с приключенския си порив. 

Посещение на архипелага Галапагос е силно препоръчително за всеки авантюрист, който: 

А) Е имал за свой любим предмет в училище биология, или 

Б) Е пропуснал доста от обучението по този предмет, 

тъй като тук ще откриете може би най-голямото биоразнообразие на малка площ (не повече от 7900 квадратни км.) Морски краставици, морски игуани, морски лъвове, конолофи и други видове обитават въздуха, водата и земята на Галапагос. Ако някога са Ви питали „Защо белите мечки не ядат пингвини“ и Вие знаете отговора, то вече можете да докажете нагледно че има възможност въпросът да не е съвсем коректен – на архипелага живеят пингвини, които се намират на север от Екватора. Посещението на Дарвин през 19-ти век успява да вдъхнови учения за неговата Еволюционна теория, а видове като чинката (вид птица) му помагат в опитите да докаже своята правота. На името на учения е наречена т.нар. Арка на Дарвин – изумително скално образувание във водите на Тихия океан. 

Отивайки на островите, се пригответе да разговаряте на испански, английски, немски или френски – историческото развитие на архипелага предполага разнообразието от народи назад в родословното дърво на местните. Кухнята на Галапагос е характерна с изобилието си от морски дарове, но не пропускайте да опитате традиционните плантани и юка. От всички острови, населени са само 4 - имайте предвид, че въпреки привидното негостоприемство при опит да посетите някой от останалите 14, хората тук са топли. На разположение са много яхти, добри хотели и ресторанти, където можете да разпуснете от изследователската дейност. В случай, че сте спортно настроени, можете да карате сърф, да се гмуркате или да карате каяк – футболът и волейболът също се практикуват при добри условия. 

Независимо от първоначалната мотивация, островите Галапагос са най-доброто място за пътешествие за всички авантюристи и любители на природата. Ако и Вашето любопитство да опознаете отблизо голяма част от биологичното разнообразие и културата на островите нараства, не се колебайте да вдигнете платната в посока Галапагос! 

Споделете историите ни със свои приятели:

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.