Alitalia

Търсене

Обща
информация за
авиокомпания Alitalia

Италианският национален превозвач Alitalia започва своето развитие през 1946г. След сливането с нискотарифната компания Air One, Alitalia става 19-тата по размери авиокомпания в световен мащаб. „Крилете на Италия“, каквото всъщност означава името на компанията, осигурява полети до повече от 90 места по света, а партньорството със SkyTeam разширява спектъра от дестинации. Напълно обновеният флот, наброяващ 98 самолета, се състои от Boeing и Airbus за къси, дълги и средни разстояния.

Пътнически
класи и онлайн чекиране

Пътувайки с Alitalia можете да изберете измежду четири класи – Classica (Икономична класа), Classica Plus (Премиум икономична), Ottima Business Class и Magnifica Business Class. 

Икономичната класа предлага интересни екстри като възможност за провеждане на гласови повиквания със земята или с хора от същия полет.  Разрешен е един брой чекиран багаж в икономична класа на Alitalia с тегло до 23кг. В цената на билета е включена и една единица ръчен багаж с тегло до 8кг. и измерения до 55х35х25см. Пътуващите в премиум икономична класа имат право на до две единици регистриран багаж с тегло 23кг. и могат да се възползват от специални гишета за регистрация. В допълнение е налично приоритетно качване на самолета, отделен сектор на борда на самолета и удобни седалки с повече свободно пространство. Alitalia предоставя на пътниците в премиум икономична класа принадлежности за комфортно пътуване и сън. Ottima Business Class предлага достъп до специалните салони за отдих на Alitalia и партньорите ѝ от SkyTeam, специални гишета и изходи, както и два броя регистриран багаж с тегло до 32кг. Magnifica Business Class предлага премиум екстри като масажиращи седалки и изискани комплекти с аксесоари. 

Онлайн регистрацията на всички пътници на Alitalia трябва да се случи не по-рано от 24 часа преди началото на пътуването. Можете да изберете предпочитано място на борда и да се възползвате от допълнителни екстри. Чрез онлайн чекиране получавате бордната си карта под формата на e-mail, преносим файл за мобилни устройства, текстово съобщение. Бордната карта може да бъде достъпена и на будките за бърза регистрация или от чекин гишетата на Alitalia. Не е позволено да извършите регистрацията ако имате нужда от специални грижи, ако сте непълнолетен, излитате от Сао Пауло, Кайро, Тунис, Триполи и Рио де Жанейро или кацате в Триполи, Санкт Петербург и Москва. 

Багаж

Ръчен багаж

Можете да вземете със себе си в кабината една единица ръчен багаж с тегло не по-голямо от 8кг. и измерения не по-големи от 55х35х25см. Условията важат за всички класи. 

Чекиран багаж

При вътрешните полети на Alitalia, пътници в икономична класа могат да чекират 1 брой багаж до 23кг и 2 куфара със същото тегло за бизнес класа. При международно пътуване е възможно да се качат до два броя багаж с тегло 23кг. за икономична класа (вторият багаж може да изисква допълнително заплащане), 2 единици багаж със същото тегло за премиум икономична класа и 2 броя с тегло до 32кг. за бизнес класа. 

Багаж

Допълнителни услуги и храна

Можете да заявите екстра място при пътуване за допълнителен комфорт. Освен това, имате достъп до отстъпки, ако изберете онлайн чекиране – имайте предвид, че пътници със специални потребности нямат право на онлайн регистрация и трябва да заявят своите нужди най-малко 48 часа преди излитане. Ако се налага да летите с домашен любимец е необходимо да се явите на летището най-малко 90 минути по-рано с необходимите документи на животното. 

По отношение на храната, Alitalia печели наградата „Best Airline Cuisine” на изданието Gold Traveler 5 последователни години – независимо от класата, в която пътувате, ще получите вкусна и разнообразна храна, като количеството й зависи от дължината на полета. 

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.