Атланта

Търсене

Информация за
дестинация
Атланта

Летища на територията на Атланта

Atlanta – Hartsfield Jackson

Летището на град Атланта, Джорджия, се намира на малко повече от 10км южно от бизнес района на града. През последните 13 години Хартсфийлд-Джаксън е обслужило най-много пътници и е приело и изпратило най-много самолети. През 2011г. летището е използвано от близо 92 млн. души, а на база броя международни полети, заема седма позиция сред американските летища. Седалище е на авиопревозвача Delta Air Lines, чиято база там е най-голямата в световен мащаб. Компанията извършва около 60% от полетите, а след нея се нареждат AirTran и ExpressJet, които се движат предимно по вътрешни линии. Летището играе роля и на важна база за превозвача Southwest Airlines. Освен тях, там оперират и American Eagle, британски, френски и канадски авиокомпании, Spirit Airlines, US Airways, United Express, Republic Airlines и др.

Хартсфийлд-Джаксън разполага с два основни терминала – за вътрешни (Domestic) и международни (International) полети. Domestic е допълнително разделен на два подтерминала – South и North.

Транспортен достъп

Автобусите Greyhound, известни в Щатите, осигуряват директен достъп на пътниците от различни градове и щати до северния терминал, като облужват и пристигащите на международния. Друга алтернатива е ескпресният влак, който превозва пътниците до центъра на Атланта за около 15 минути. Четири магистрали също осигуряват директен достъп до Хартсийлд-Джаксън – I-85, I-285, както и I-20 и I-75 за югоизточните части на Америка. Таксита чакат и на двата основни терминала на летището.

Паркинг

Опциите за паркиране на летище Атланта не са малко. Можете да оставите колата си за денонощие в непосредствена близост до сградите на терминалите, а ако само взимате или оставяте някого, можете да го направите пред самия вход. За по-дълъг престой, летището осигурява паркинг далеч от сградите, като цената варира в зависимост от отдалечеността на паркомястото. За сметка на това са осигурени автобуси, които да ви закарат до терминала.

Услуги

На Хартсфийлд-Джаксън пътниците имат достъп до банка, обменни пунктове и ATM, книжарници, множество разнообразни магазини, ресторанти и места за бързо хранене, медицински център, конферентни зали, коли под наем и др.

Вижте всички полети до летище
Atlanta – Hartsfield Jackson

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.