Lufthansa

Търсене

Обща
информация за
авиокомпания Lufthansa

Lufthansa, първата европейска компания с петзвезден Skytrax сертификат, е основана през 1926г. и вече е четвъртият превозвач в света по брой обслужени пасажери. Немската национална авиокомпания притежава най-многобройния флот в Европа, а нейните филиали Lufthansa Regional, Lufthansa Cargo, Germanwings, Austrian Airlines и Swiss International Airlines я правят втора по големина на флота в света. Днес Lufthansa Group извършва полети с 279 самолета – Airbus и Boeing, като през 2016 е изпълнен последният полет с Boeing 737. Lufthansa превозва пътници между 18 дестинации в Германия и 202 извън нея, а Lufthansa Group разширява списъка до 410 места по целия свят.  

Пътнически
класи и онлайн чекиране

За всички пътници са налични четири различни нива билети в икономична, премиум икономична, бизнес и първа класа. Основната разлика между различните класови разделения се състои в разликата в пространството по време на полет. Закупувайки икономична класа, Вашият къс или среден полет ще бъде повече от комфортен с необходимото място за крака, а тънките облегалки предлагат допълнително пространство. Премиум икономична класа е удачна за дълго пътуване, като освен по-комфортно, Вашето пътуване е съобразено с необходимостта от повече багаж и храна. 

Онлайн чекирането при Lufthansa трябва да се случи не по-рано от 23 часа преди Вашето пътуване. По време на този процес, Вие можете да определите своето място в самолета и да разпечатате бордната си карта в хартиен или електронен формат. Използвайки системите на авиокомпанията, можете да извършите онлайн чекиране за всички полети на Lufthansa Group. 

Багаж

Ако сте закупили билет за полет в икономична класа, можете да вземете със себе си 1 единица багаж с тегло не повече от 8кг. и измерения 55х40х23см. Обърнете внимание, че ако сте притежател на билет от тарифа Light не можете да качите безплатно ръчен багаж на борда. Резервиралите място за полет в бизнес класа могат да качат със себе си 2 единици багаж със същите размери и тегло. 

Чекиран багаж

В случай, че във Вашата тарифа е фигурира чекиран багаж, можете да заплатите 15 евро по едно направление и да използвате този тип услуга. Ако във Вашата резервация фигурира наличието на регистриран багаж, то пътници в икономична класа могат да превозят 1 единица багаж до 23кг. със сбор на трите измерения не по-голям от 158см. Пътници в бизнес класа могат да вземат 2 единици багаж със същите измерения и тегло, а в първа класа – 3 броя с тегло до 32 кг и същите измерения. 

Багаж

Допълнителни услуги и храна

Всички пасажери могат да се възползват от специални излъчвания на живо на спортни събития по канала Sports 24. Почти всички самолети на Lufthansa, пътуващи на далечни разстояния, са оборудвани със широколентова интернет връзка, благодарение на FlyNet. 

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.