Ванкувър

Търсене

Информация за
дестинация
Ванкувър

Летища на територията на Ванкувър

Международно летище Ванкувър

Летището на Ванкувър се намира в Ричмънд, Британска Колумбия. Разположено е на остров Сий Айлънд, на малко повече от 10 км южно от града. Аеропортът е един от най-натоварените в страната, като денонощно обслужва полети до различни дестинации в Канада, Европа, Азия, Океания и др. Основна база е за самолетите на WestJet и седалище за Air Canada, Air Canada Jazz и Air Transat. Разделено е на три терминала – домашен (за вътрешни полети), международен и южен (за полети в Британска Колумбия). На аерогарата оперират много авиокомпании, сред които Air Berlin, British Airways, Air China, Air New Zealand, Lufthansa и други.

Транспортен достъп

От летище Ванкувър можете да стигнете до хотелите в района с микробусите на аерогарата или с автобус, но след предварителна резервация. До центъра най-бързо ще ви отведат влаковете на Canada Line. Над 500 коли на таксиметрови компании ще ви чакат пред изхода на летището. Осигурен е, разбира се, и достъп с автомобил по шосе Гранд МакКонъхи.

Паркинг

Пет паркинга са на разположение на пътуващите от летище Ванкувър. Първият от тях е разделен на 3 нива, като Р1 е само за почасово паркиране, а Р2 и Р3 предлагат дневен престой. Икономичният паркинг е на малко по-голямо разстояние от сградата на домашния и международния терминал, но е свързан с нея чрез отчасти закрита алея. Паркингът Gateway Valet & Concierge Parking е разположен точно пред сградата и предлага най-бързият достъп до нея. Четвърти паркинг предлага варианти за дълъг престой, а от него до сградите се движи безплатен автобус. Отделен паркинг обслужва южния терминал.

Услуги

На разположение на пътуващите са медицински център, банка, пункт за обмяна на валута, пощенски офис, ВИП ложа, места за хранене, магазини и др.

Вижте всички полети до летище
Международно летище Ванкувър

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.