Будапеща

Търсене

Информация за
дестинация
Будапеща

Летища на територията на Будапеща

Летище Будапеща, Ференц Лист (Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér)

Унгарското летище Ференц Лист е построено през 50-те години на миналия век и е недалеч от столицата Будапеща (ок. 20км). Всяка година през двата пътнически терминала минават над 10 млн. души. На терминал 1 излитат и кацат нискобюджетни компании, макар самият той да е по-близкият до централните улици на Будапеща, а терминал 2 обслужва останалите полети. Като цяло, на летище Будапеща оперират Wizzair, Bulgaria Air, British Airways, Ryanair, KLM и други.

Транспортен достъп

Летище Будапеща е достъпно с автобус – от терминал 1 можете да стифнете до центъра с линия 93, а от втори терминал – с 200. Ж.п гара има в близост до първи терминал, а ако сте на втори, можете да използвате довеждащ автобус до същата. Можете да се придвижвате и с такси, но е редно да се информирате предварително за цените на услугата в района. Ако сте наели автомобил, можете да карате по магистрала М5/Е60.

Паркинг

Терминалите на летище Ференц Лист предлагат паркинги за кратък или по-дълъг престой.

Услуги

Можете да откриете търговски обекти, рент-а-кар бюра, зони за хапване, банкомати, безжичен интернет.

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.