Кито

Търсене

Информация за
дестинация
Кито

Летища на територията на Кито

Aeropuerto Internacional Mariscal Sucre, Quito, Equador

Международното летище Mariscal Sucre се намира на около 18 километра от Кито – столицата на Еквадор. Наричано за по-кратко с името на града, летище Кито обслужва над 220 полета всяка седмица. Със сигурност ще бъде удоволствие да посетите терминала на летището, тъй като то е новоизградено и отваря през февруари, 2013. Наблюдава се съществен ръст в трафика – през 2017 през летището минават близо 5 милиона пътници. Авиокомпаниите, които работят на Кито, са LATAM, KLM, Iberia, Air Europa, American Airlines и много други.

Транспортен достъп

На разположение са автобуси от обществения транспорт, които ще Ви отведат право в сърцето на еквадорската столица. Цената на билета е 2 долара, а наличните линии са две, опериращи между 5:30 и 22:00. Можете да се възползвате и от специализиран автобус, организиран от управата на летището – срещу 8 долара ще стигнете до централните части на Кито. Можете да закупите такъв билет и онлайн от сайта на летище Кито. Разбира се, на разположение са таксита – препоръчително е да използвате услугите на Univalles или Coop.Aeropuerto.

Паркинг

На разположение са два паркинга – един основен, където можете да паркирате безплатно през първите 15 минути, а след това да бъдете таксувани на всеки час. Наличен е и втори паркинг, който се намира в близост до хотела на летището – там можете да заплатите 5 долара и да оставите автомобила си до 24 часа. Осигурен е и безплатен автобус до терминала.

Услуги

Летище Кито предлага огромен набор от услуги – започвайки от безплатен интернет, ресторанти и кафенета, търговски обекти, и стигайки до специализиран хотел в близост до летището.

Вижте всички полети до летище
Aeropuerto Internacional Mariscal Sucre, Quito, Equador

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.