Turkish Airlines

Търсене

Обща
информация за
авиокомпания Turkish Airlines

Турският национален превозвач Turkish Airlines има портфолио от над 275 дестинации, а с откриването на новото летище „Истанбул“, където компанията премества своите съоръжения,  се очаква този брой да нарасне. Създадена през 1933, Turkish Airlines лети до всички континенти със своите 288 пътнически самолета Airbus, Embraer и Boeing. 

Пътнически
класи и онлайн чекиране

На борда на Turkish Airlines пътувате в икономична класа, класа комфорт и бизнес класа. Икономичната класа на Turkish Airlines предлага достатъчно пространство за всеки пътуващ, зарядни станции за смарт устройства и кабелен интернет. Пътувайки в класа комфорт, можете да регулирате специална платформа за краката, а пред Вас ще намерите монитор с конзола за прехвърляне на информация. Бизнес класата осигурява място за сън, масажни кресла и мултимедия.

Turkish Airlines предлага възможност за онлайн регистрация, особено полезна ако пътувате само с ръчен багаж – тогава отпада и необходимостта да преминавате през гише на летището. Позволено е и да изберете мястото си на борда. Онлайн чекирането е налично от 24 часа преди Вашия полет и е недостъпно 90 и по малко минути преди началото на пътуването. Имайте предвид, че можете да се чекирате онлайн само когато изпълнител на полета е Turkish Airlines, а не техен партньор. 

Багаж

Ръчен багаж

Ръчният багаж с размери 55х40х23см и тегло до 8кг влиза в цената на Вашия билет за пътуване с Turkish Airlines. Ако сте закупили икономичен пропуск, то имате право на 1 единица багаж, а ако пътувате в бизнес класа – на два броя. Дамски чанти, лаптопи, чадъри, фотоапарати и таблети не се таксуват допълнително. Деца до 2 години имат право на един ръчен багаж със същите параметри. 

Ако се установи, че Вашият ръчен багаж е по-обемен или тежък, то той трябва да се пренесе като регистриран багаж, като за това се заплаща допълнителна такса. 

Чекиран багаж

Регистрираният багаж не бива да надвишава 158см като сбор от трите му измерения. Пътувайки в икономична класа получавате правото да качите 1 багаж до 20кг. за вътрешен полет и 2 багажа с тегло до 23кг. за международен. 

Бизнес класата дава възможност да пренесете 1 куфар с допустимо тегло 30кг при вътрешен полет и 2 куфара до 32кг при международен. 

Деца до 2 годишна възраст имат право на един регистриран багаж до 10кг, както и на количка при международни полети. 

Багаж

Допълнителни услуги и храна

На борда на някои самолети на Turkish Airlines можете да разгледате специалната VOD система, предлагаща множество книги, новини, филми, музика. Срещу заплащане от 1,60 USD можете да изпратите електронна поща или SMS. 

Храната в икономична класа е разпределена в едно хранене, а видът ѝ зависи от времето за излитане и дължината на полета. В класа комфорт получавате предварително изготвено меню, съдържащо пресни продукти, плодове и зеленчуци. При пътуване на дълги разстояния, в бизнес класа получавате поне две ястия в порцеланов сервиз. 

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.