Аман

Търсене

Информация за
дестинация
Аман

Летища на територията на Аман

Queen Alia International Airport, Amman, Jordan

Международно летище Аман, наричано още Кралица Алия, се намира на малко повече от 30км. от центъра на столицата на Йордания. До 2013 на летище Аман оперират два терминала, които са заменени с един по-голям и функционален. Той успешно се справя с обслужването на близо 8 милиона пътници годишно. Новият терминал впечатлява със своя дизайн и разположение, а услугите, от които можете да се възползвате, са десетки. Множество авиокомпании оперират до най-голямото йорданско летище – сред тях са Air France, Alitalia, flydubai, Lufthansa, Turkish Airlines, Qatar Airways, RyanAir и други.

Транспортен достъп

До Кралица Алия можете да стигнете с автобус – пътуването от центъра на столицата трае близо час и ще Ви струва близо 1 евро. Изградена е и нова ж.п. връзка между града и летището. Освен това, винаги можете да използвате услугите на някоя от автентичните таксиметрови компании – добре е преди това да се информирате допълнително на гише „Информация“.

Паркинг

На разположение са три основни паркинга – при зоната за заминаващи се намира лента за оставяне на пътници, където 10-минутен престой не се таксува. Можете да паркирате на някои от другите два паркинга – за кратък или по-дълъг период пт време.

Услуги

На Ваше разположение се предлага безплатен интернет, банкомати, ресторанти и търговски обекти, както и рент-а-кар агенции.

Вижте всички полети до летище
Queen Alia International Airport, Amman, Jordan

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.