Wizz Air

Търсене

Обща
информация за
авиокомпания Wizz Air

Унгарският нискотарифен превозвач Wizz Air извършва първия си курс през 2004г. и оттогава насам непрекъснато развива своята въздушна мрежа. Самолетите на Wizz Air Hungary Airlines Ltd., каквото е и пълното наименование на компанията, кацат главно на европейски летища с ниски такси. 

Към днешна дата, с Wizz Air можете да пътувате до над 500 места в Европа, а главните бази на Стария континент се намират в  Чехия, Сърбия, Македония, Украйна, Полша, Унгария, Румъния, Босна и Херцеговина, Литва, Латвия, Молдова, Грузия и България. Освен до европейски локации, превозвачът извършва полети Тенерифе, Маракеш, Дубай, Тел Авив, Грузия, Рейкявик, Баку, Кутаиси, Ейлат, Астана, Агадир, Санкт Петербург, Кефлавик и др.

Веднага ще познаете самолет от флота на Wizz Air по отличителните цветове на компанията – розово, лилаво и бяло. През 2017 компанията разполага с 30 броя Airbus A321 и 70 Airbus A320, които са снабдени със съвременни двигатели, а капацитетът на машините е съответно 180 или 230 пътници, без да се прилага класово разделение. 

Пътнически
класи и онлайн чекиране

Ако желаете да изберете място в самолета, можете да го направите срещу заплащане по време на резервация или до 3 часа преди пътуване. В случай, че не купите конкретна седалка, местата ще бъдат случайно разпределени 48ч. преди излитане. 

Багаж

Пътувайки с Wizz Air, можете да вземете на борда безплатен малък ръчен багаж, да заплатите за голям ръчен багаж или да добавите регистриран.

Ръчен багаж

Размерът на безплатния ръчен багаж е с измерения до 40х30х20см. – малък ръчен багаж, включен в цената на билета. След 1.11.2018г. цената на ръчен багаж с размери 55х40х23см. и тегло до 10кг. (голям ръчен багаж), е включена в таксите за пътниците, притежаващи приоритетен бординг. Всички останали могат да добавят голям ръчен багаж след допълнително заплащане. Хората с приоритетен бординг могат да вземат големия ръчен багаж при себе си в самолета, но ако багажът е добавен чрез допълнително заплащане, то трябва да го чекирате и оставите на чек-ин гишето.

Позволени и забранени вещи в ръчния багаж

В ръчния багаж можете да вземете техника, лекарства, дрехи и други вещи, които не са заплаха за останалите пътници, не са запалими и са без остри ръбове. Ако е необходимо пренасянето на течна козметика, то тя трябва да бъде в опаковки до 100мл., а всички единици да бъдат сложени в прозрачна опаковка с размери 20х20см. и обем не повече от 1л. Вашите ценни предмети (ценни книжа, пари, бижута, документи, компютър и т.н.) е желателно да бъдат в ръчния багаж, който е на борда с Вас.

Независимо от цената на билета и типа багаж, който ще използвате, можете да вземете безплатно на борда четиво, мобилен телефон, одеяло или палто. Допустими са и детско кошче, сгъваема количка или храна за деца под 2-годишна възраст, както и две патерици за пътници с увреждания. 

Информирайте се предварително за допълнителни митнически условия на държавата, в която отивате.

Регистриран багаж

Основната цена на билета при компанията не включва регистриран багаж – такъв може да бъде добавен срещу заплащане онлайн. Имате право да вземете до 6 единици с мерки: 

  • Дължина: 171см.; 
  • Широчина: 149см.;
  • Височина: 119см.

Цените за регистриран багаж започват от 7 евро за куфар до 10кг., като в посочените размери е позволено да вземете и багаж до 20 или 32кг. Най-добрият вариант при необходимост от използване на регистриран багаж е да заплатите предварително онлайн таксите за такъв до 3 часа преди полет, тъй като на летището цената е по-висока. Имайте предвид, че таксите се изменят и в зависимост от сезона и маршрута на полета.

Позволени и забранени вещи в регистрирания багаж

Използвайте регистриран багаж, ако се налага пренасянето на повече от 10кг. лични вещи като инструменти, медицински устройства, спортна екипировка. Не е препоръчително да оставяте ценности и документи в регистрирания багаж. Имайте предвид, че са забранени напитки със съдържание на 70% или повече алкохол, отровни химикали, експлозивни или леснозапалими материали, аерозолни бои. 

Багаж

Допълнителни услуги и храна

Wizz Priority е допълнителна услуга, чрез която получавате възможност за допълнителен багаж с размер 40х30х18. Тя гарантира качването на багажа Ви на борда и осигурява по-бързо заемане на желаното място в самолета.

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.