Букурещ

Търсене

Информация за
дестинация
Букурещ

Летища на територията на Букурещ

Летище Букурещ Отопени Хенри Коанда (Aeroportul Internaţional Henri Coandă)

Едно от най-натоварените летища на Балканския полуостров е Хенри Коанда в Букурещ. То е разположено на 17 километра от румънската столица и е много известно с бившето си име – Отопени. Интересно е да бъде отбелязано, че сградите за пристигащи и заминаващи на Отопени са различни – през тях за последната година са минали близо 13 милиона пътници. На летище Хенри Коанда работят авиокомпании като Wizz Air, British Airways, Air Bucharest, TAROM, Lufthansa, Alitalia, Turkish Airways и много други. Летището е предпочитано за трансфер към далечни дестинации.

Транспортен достъп

Можете да вземете автобус 783 както от сектор пристигащи, така и при отпътуващи – той е с маршрут до центъра на Букурещ, като междувременно минава покрай спирки на метрото. Ако решите да използвате влак, трябва да се качите на специален автобус, който да Ви отведе до гарата на Отопени. Билетът за този автобус е комбиниран и валиден и за влака до гара Bucharest – North. Ако желаете да използвате такси, Ви съветваме да използвате системата за поръчка на сектор пристигащи, тъй като цените често са многократно завишавани.

Паркинг

Можете да откриете няколко паркинга, на които за 30-минутен престой трябва да заплатите 3 румънски леи.

Услуги

На разположение са търговски обекти, заведения, платен безжичен интернет, чейндж бюра и банкомати.

Изгодни оферти за самолетни билети

София

Прага


от € 148

София

Ларнака


от € 139

София

Барселона


от € 102

София

Истанбул


от € 140

София

Лондон


от € 58

София

Цюрих


от € 159

София

Берлин


от € 168

София

Прага


от € 161

София

Рим


от € 21

София

Щутгарт


от € 163

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.