Сиатъл

Търсене

Информация за
дестинация
Сиатъл

Летища на територията на Сиатъл

Международно летище Сиатъл-Такома

Международното летище на Сиатъл е разположено на малко повече от 20км южно от града и на близо 30км северно от Такома и е най-голямото в северозападна Америка. Служи за основна база на авиокомпаниите Alaska Airlines и Delta Air Lines и предлага на пътниците както вътрешни полети, така и дестинации в Европа, Средния изток и Азия. Аерогарата е разделена на 3 терминала – главен, северен и южен. Основният терминал се състои от четири подтерминала А, В, С и D, от които три са отворени според разписанието на полетите, а четвъртият е запазен за круизни пасажери и отваря само за сезона. В средата на сградата на основния терминал се намира т. нар. централен терминал, където няма гейтове, а множество магазини и ресторани. Отворен е денонощно и пътниците от всички терминали имат достъп до него. Северният и южният терминал са свързани с основния чрез подземна система за придвижване. Всички международни полети пристигат на южния терминал.

Транспортен достъп

Достъпът до летището на Сиатъл е изключително лесен при пътуване с автомобил, благодарение на близостта му до магистрали и главни пътища с ясни обозначения за посоката на аеропорта. Редовните линии на метрото и автобусния градски транспорт също обслужват летището и осигуряват бързо и евтино придвижване на пасажерите. Такситата също са винаги на разположение.

Паркинг

Летището в Сиатъл предлага 13 000 паркоместа в закрит гараж, известен като най-големият паркинг в Северна Америка. Освен това няколко частни паркинга са разположени в непосредствена близост до сградите на терминалите.

Услуги

Пътниците имат достъп до много магазини, ресторанти, заведения за бързо хранене, кафе и много други. Летището дори предлага програма за изпълнения на живо – така пътуващите могат да се насладят и на жива музика.

Вижте всички полети до летище
Международно летище Сиатъл-Такома

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.