Чикаго

Търсене

Информация за
дестинация
Чикаго

Летища на територията на Чикаго

Международно летище Чикаго - О'Хеър

Най-голямото летище, обслужващо Чикаго и щата Илинойс, се намира на по-малко от 30км от града в посока северозапад. Международната аерогара О‘Хеър е разделена на четири терминала – Т1, Т2 и Т3 обслужват предимно вътрешни полети, като пасажерите се разпределят според авиокомпанията, която използват. За международни дестинации пътниците летят от Т5. Аеропортът е второстепенна летищна база за авиокомпаниите United Airlines и American Airlines. Други превозвачи, които оперират на летището и предлагат на пасажерите над 60 дестинации извън рамките на страната, са Lufthansa, Air France, Air Canada, Alaska Airlines, Iberia, Turkish Airlines и много други.

Транспортен достъп

Летище О‘Хеър предлага на пътниците автобусен транспорт до центъра на Чикаго и от четирите терминала. На първото от нивата на паркинга на аеропорта е разположена автогара, от която можете да вземете автобуси и до околните градове. ЖП гарата е на най-ниското ниво на паркингите, откъдето денонощно тръгва влак до централната гара на града. С автомобил също лесно се стига до терминалите – магистрала I-190 е точно до летището, а до нея можете да стигнете по магистрали I-90, I-294 и I-88. Ако пристигате на летище О‘Хеър, таксита ще ви посрещнат на изхода на всеки от терминалите.

Паркинг

При терминалите за вътрешни полети има няколкоетажен паркинг за кратък или среден престой. Такъв има и при международния терминал – Lot D. Lоt E и G са паркингите, където можете да оставите автомобила си за по-дълго – по-отдалечени са от сградата аеропорта, но можете да се възползвате от безплатния летищен автобус, който да ви откара до терминала ви, или от влаковата система ATS, която свързва паркингите с всеки от терминалите.

Услуги

Пътниците могат да се възползват от банки, АТМ устройства и пунктове за обмяна на валута, кафенета, места за хранене, разнообразни магазини и ресторанти, коли под наем и безплатна връзка към безжичен интернет. На разположение са и медицински център, кът за деца и др.

Вижте всички полети до летище
Международно летище Чикаго - О'Хеър

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.