Доха

Търсене

Информация за
дестинация
Доха

Летища на територията на Доха

Hamad International Airport, Qatar

Хамад е новото международно летище, обслужващо столицата на Катар – Доха. Отворено на 30 април 2014, летището обслужва над 35 милиона пътници годишно на своя единствен терминал. Поради нарастващия поток от хора, вече е планиран строежа на втори терминал, който да поеме част от международния трафик. Летище Хамад е директен приемник на старото Доха, което затваря врати на 27 май 2014. Новото летище Хамад се намира почти на същото място, където е бил и предшественикът му – на около 10 километра от центъра на катарската столица. Днес там оперират десетки авиокомпании – освен Qatar Airways, за която това е основна база, полети изпълняват Turkish Airlines, SalamAir, Iran Air, Philippine Airlines и други.

Транспортен достъп

Около летището можете да хванете автобус до повечето точки на столицата, но все пак препоръчваме използването на такси. Можете да наемете както по-компактен автомобил, така и кола с повече пространство за Вашия багаж. В случай, че трафикът не е сериозен, ще стигнете всяка точка за петнадесетина минути.

Паркинг

На разположение е платен паркинг с 1000 места.

Услуги

Можете да използвате безплатен интернет, да пазарувате в безмитните магазини или в други търговски обекти, да хапнете или да посетите някой от религиозните кътове на летище Хамад.

Вижте всички полети до летище
Hamad International Airport, Qatar

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.