Белград

Търсене

Информация за
дестинация
Белград

Летища на територията на Белград

Международно летище Белград Никола Тесла (Belgrade Nicola Tesla)

Най-голямото и съответно най-използвано летище в Сърбия се намира на 12км западно от центъра на столицата на страната – Белград. Открито през март 1927г. и кръстено на Никола Тесла през 2005г, летището обслужва пътниците си чрез два терминала, вторият от които е отворен от 2006г. насам. Наричано още „Сурчин“ (от името на географската област, в която се намира), летището служи и за главно седалище на сръбския авиопревозвач Jat Airways, както и за главна база за известния нискотарифен превозвач Wizzair.

Транспортен достъп

Първото за сърбите международно летище Никола Тесла е свързано с магистралата чрез директна отбивка, а с различните части на града и околностите – чрез автобуси А1 (до площад Славия), 72 (до Зелени Венац) и 92 (до Нови Сад). Осигурен е и лесен достъп с автомобил или такси.

Паркинг

Паркирането в близост до международния терминал не е напълно свободно – нужно е предварително да се заявят данните на превозното средство с оглед мерките за сигурност. Наличен е паркинг в по-отдалечените зони.

Услуги

Летището предлага редица удобства за пътниците с билети за бизнес и първа класа като не липсват и всички необходими услуги и за останалите пътници.

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.