Рим

Търсене

Информация за
дестинация
Рим

Летища на територията на Рим

Летище Рим Фиумичино (Aeroporto "Leonardo da Vinci" di Roma-Fiumicino)

Внушителното италианско летище Леонардо да Винчи, още познато като Фиумичино, се намира на около 30км. от центъра на Рим. Всяка година от Фиумичино пристигат и излитат близо 40 млн. пътници, пътуващи през някой от четирите терминала на римското летище. От първи терминал излитащи са всички вътрешни полети, втори терминал ще Ви отведе до различни европейски градове. Трети терминал разширява спектъра от дестинации на Т2, а терминал 5 обслужва презокеански полети – имайте предвид, че не сме допуснали грешка в номерацията на терминалите. Някои от превозвачите, използващи летище Фиумичино, са Air Bulgaria, Lufthansa, Air Berlin, Wizzair, Alitalia, easyJet, Air Malta и други.

Транспортен достъп

Можете да се придвижите до централните части на града с автобуси, пристигащи на терминал 2 и 3. Дестинации като Музея на Рим, гара Термини или Ватикана са директно достъпни с автобус, а повечето линии правят връзка с метро. Използвайки влак, можете да пътувате до централните улици на Рим с Leonardo Express. Достъпни са влакове и на Trenitalia. Ако желаете да използвате такси, трябва да приготвите не по-малко от 40 евро за превоз до центъра – обмислете това решение добре, тъй като автобусният транспорт в града е добър. В случай, че сте с кола, трябва да се качите на магистрала А-91 – имайте предвид натовареността на трафика.

Паркинг

На разположение са паркинги за дълготраен или краткотраен достъп, както и места за мотори и автомобили на хора в неравностойно положение.

Услуги

Можете да използвате безплатен Wi-Fi, да наемете автомобил и да пазарувате в някой от десетките търговски обекти на Фиумичино. На трети терминал ще откриете и обменно бюро.

Летище Rome Ciampino (Aeroporto di Roma-Ciampino)

„Малкият брат“ на летище Леонардо да Винчи – летище Чампино, се намира на не повече от 15км. от централните части на Рим. Построено и функциониращо още през 1916г., Чампино обслужва нискотарифни и чартърни полети на Ryanair и Wizzair.

Транспортен достъп

ектор „Пристигащи“ се намира срещу основната автобусна спирка на летището, откъдето можете да стигнете до центъра или Фиумичино. Използвайки автобуси на компанията Cortal, можете да стигнете до линия А на римското метро. Подземната железница ще Ви отведе до всяка забележителност или важно място в града – имайте предвид, че е удобно и евтино да вземете карта за градския за ден или повече (т. нар. Metrebus Roma). Ако искате да пътувате с влак, но и да разгледате наоколо, можете да се насочите към гара Чампино Чита, до която има отвеждащ транспорт директно от летището. От там можете да хванете мотриса до центъра само за 1,50 евро. Не е препоръчително да използвате такси, тъй като цените варират между 50 и 60 евро.

Паркинг

В близост до Чампино са на разположение близо 2000 места за паркиране и престой.

Услуги

Налични са стандартните услуги за летище от такъв клас – заведения, търговски обекти, Wi-Fi, обменно бюро.

Вижте всички полети до летище
Летище Rome Ciampino (Aeroporto di Roma-Ciampino)

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.