Шанхай

Търсене

Информация за
дестинация
Шанхай

Летища на територията на Шанхай

Shanghai Pudong International Airport, China

Стоящо на 30км. от централните части на Шанхай, летище Пудонг е главната международна въздушна връзка на първия по големина град в Китай. През 2017, през Пудонг са преминали 70 милиона пътници – ръстът на хора е постоянен и устойчив. За разлика от летище Хонкиао (Hongqiao), което обслужва единствено вътрешни полети и няколко чартърни, на Пудонг работят десетки международни авиопревозвачи – Emirates, China Airlines, Scandinavian Airlines, Qatar Airways, Lufthansa, Iberia, KLM и други. Всички превозвачи използват двата терминала на летището, които скоро ще получат „допълнителна подкрепа“ от изграждащия се трети терминал.

Транспортен достъп

Летище Пудонг е изключително добре снабдено с транспортни връзки. Между терминал 1 и 2 ще откриете станция на Shanghai Maglev Train – влак, движещ се на електромагнитна възглавница с над 400км/ч. С него стигате до центъра на града за около 7 минути, където можете да хванете метро или автобус. Разбира се, автобуси има и на самото летище, като на цена от около 2 долара можете да хванете туристически автобус до центъра на града. На разположение са и таксита, които могат да ви излязат сравнително евтино.

Паркинг

На разположение са два големи паркинга, където можете да паркирате за кратко или за по-дълъг период от време.

Услуги

На летище Пудонг ще откриете места за настаняване и пазаруване – два големи хотела, два търговски центъра. Освен това ще намерите типичните за всички летища банкови офиси, обменни бюра и магазини за безмитни стоки.

Вижте всички полети до летище
Shanghai Pudong International Airport, China

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.