Монреал

Търсене

Информация за
дестинация
Монреал

Летища на територията на Монреал

Международно летище Монреал – Пиер Елиът Трюдо

Международното летище на Монреал, с официално наименование Пиер Елиът Трюдо от 2004г. насам, е разположено на островната част на града, приблизително на 20км от центъра му. Познато като летище Монреал – Дорвал, то обслужва областта на града, както и Вермонт и Ню Йорк. Има само един терминал, разделен на три подтерминала – А за вътрешни полети, В – за международни, и С - за полети между страната и Щатите. Сред авиокомпаниите, опериращи на летището, са Air Canada, Lufthansa, Qatar Airways, Swiss, British Airways, American Airlines и други.

Транспортен достъп

Пред аеропорта има спирка за автобусите от редовните линии на градския транспорт – 204 и 209 през деня и 356 и 378 през нощта. Експресен автобус 747 се движи от летището до трите линии на монреалското метро. Таксита винаги могат да се открият пред изхода на терминала.

Паркинг

EconoPark lot е най-евтината алтернатива за дълъг престой на автомобила ви, а ако спирате само за по-малко от час, е напълно безплатен. От там можете да се възпозлвате от автобус до терминала. Близко разположен до сградата е ExpressParc, но той ще ви свърши работа, ако искате да оставите автомобила си за малко. В непосредствена близост е паркингът Valet Park, който е денонощен. Наоколо са разположени и паркингите ProxiParc и HotelParc, последният от които разполага със собствено отопление и пешеходна алея до терминала.

Услуги

Аеропортът предлага на пътниците ресторанти, бутици, магазини, пунктове за обмяна на валута, ВИП ложа, както и ложи на няколко превозвача.

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.