Коломбо

Търсене

Информация за
дестинация
Коломбо

Летища на територията на Коломбо

Colombo Bandaranaike International Airport, Sri Lanka

Международно летище Коломбо Бандаранайке се намира на около 30 километра от столицата на Шри Ланка – Коломбо. То е построено през 50-те години на ХХв. и обслужва вътрешни и международни полети на своите три пътнически терминала. Най-старият от тях – терминал 1, обслужва всички международни полети. През 2019 се очаква да бъде отворен втори терминал, който да поеме международния поток, а трети терминал, работещ от 2012, да продължи да приема вътрешните. Към 2017 летище Коломбо отбелязва сериозен ръст на пътниците, достигайки близо 10млн. обслужени пасажери само за една година, която тенденция налага започналото разширение. Международното летище работи с някои от най-големите авиокомпании – KLM, Qatar Airways, Emirates, Singapore Airlines, Air China, Turkish Airlines и други.

Транспортен достъп

Наземният транспорт от и до летището е осигурен от автобусна линия, която се движи на всеки 15 минути и стига до центъра на столицата за около 30. Освен това, на разположение е и високоскоростен влак, който е планирано да прави връзка с изграждащия се бърз монорелсов път. Интересен факт е, че от и до летището може да се стигне и с малък самолет, способен да се приводнява. Все пак, препоръчваме използването на автобус или влак. Пред входа на летището можете да откриете и такси.

Паркинг

На разположение са 5 паркинга, на които можете да оставите автомобила си, в зависимост от времето на престой. Най-евтино ще Ви излезе да използвате паркингът, разположен на около 300 метра от сградата на летището – т.нар. „remote car park”.

Услуги

На летище Коломбо ще откриете обменни бюра, магазини, медицински пункт, както и пункт за престой на животни.

Вижте всички полети до летище
Colombo Bandaranaike International Airport, Sri Lanka

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.