Франкфурт

Търсене

Информация за
дестинация
Франкфурт

Летища на територията на Франкфурт

Летище Франкфурт на Майн (Flughafen Frankfurt am Main)

Създадено през 1936г., летище Франкфурт на Майн приема повече от 60млн. пътници годишно на своите два пътнически терминала. Разположено е на малко повече от 10км. от централните части на Франкфурт и е основна база на Lufthansa. Франкфурт на Майн е едно от десетте най-натоварени летища в света и обслужва над 300 дестинации на пет континента – това го превръща и в летището с най-много преки маршрути в целия свят. На летище Франкфурт работят още Bulgaria Air, Air France, British Airways, Air Berlin, Qatar Airways, Air Malta и много други.

Транспортен достъп

За преход между двата терминала на летище Франкфурт са достъпни безплатни автобус и влак. За да се придвижите от и до летището, можете да използвате автобусите, пътуващи от спирката пред втори терминал – броят им е увеличен от допълнителни линии, минаващи през първи. На летище Франкфурт са построени две гари, обслужващи близки разстояния (гарата на терминал 1, зала В, ниво 0), или далечни (на ниво 3). Можете да пътувате с такси, като до централните части на Франкфурт това ще отнеме около 20 минути. С кола можете да използвате магистралите А67, А5 и А3.

Паркинг

Налични са 15 000 места за паркиране, като цената варира от необходимото време за престой. Ако искате да оставите автомобила си за 30 минути, това ще Ви струва 2,50 евро, като цената на час е 5,00 евро. Ако имате нужда да оставите автомобила си за повече от седмица, можете да използвате някой от паркингите за дълготраен престой, като в случай, че направите резервация предварително, можете да получите големи отстъпки. Налична е и опция „Business Parking”, осигуряваща директен достъп до чек-ин.

Услуги

Летище Франкфурт на Майн предлага организирани разходки на територията на двата терминала, секторите за ремонт и поддръжка на самолети и др. Освен това, наличен е безплатен безжичен Интернет (за 30 минути), както и търговски обекти, финансови институции, ресторанти, заведения.

Вижте всички полети до летище
Летище Франкфурт на Майн (Flughafen Frankfurt am Main)

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.