Казабланка

Търсене

Информация за
дестинация
Казабланка

Летища на територията на Казабланка

Mohammed V International Airport, Casablanca, Morocco

Международно летище Мухамед V се намира на около 30 километра от централните части на Казабланка. Летището е четвърто по натовареност в Африка и най-натовареното мароканско летище, с повече от 8 милиона пътници годишно. Отворено още през 40-те години на ХХв., летището продължава да бъде наричано от местните Нуасер, на името на провинцията, в която се намира. Летище Казабланка разполага с два терминала, на които се обслужват вътрешни и международни полети. Изпълняват се както сезонни, така и целогодишни линии – най-често от авиокомпании като Turkish Airlines, Tunis Air, Lufthansa, Emirates, Iberia, Qatar Airways и други.

Транспортен достъп

На разположение е автобусна линия, изпълнявана от компанията CTM по маршрут Летище – Автобусен терминал на CTM (зад хотел Шератон) Спирката се намира пред терминал 1, а автобусите потеглят на кръгъл час. Можете да хванете и метро от станция Aeroport Med V (на ниво -1, първи терминал) – ако искате да стигнете до центъра на Казабланка, най-добре е да слезете на станция Casa Port Station. Разбира се, можете да хванете и такси – имайте предвид, че измамите са често срещани – препоръчани са компаниите Casablanca Airport Taxis и Casablanca Airport Cab Morocco.

Паркинг

Летището разполага с два големи паркинга – до терминали 1 и 2, с по 1050 места за всеки. Таксите се формират на всеки кръгъл час.

Услуги

Ще откриете магазини, кафенета и бюра за обмяна на валута. Освен това, на летището ще намерите рент-а-кар офиси, вип ложа, безплатен интернет достъп, зали за пушачи, стая за молитви и др.

Вижте всички полети до летище
Mohammed V International Airport, Casablanca, Morocco

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.