Лондон

Търсене

Информация за
дестинация
Лондон

Летища на територията на Лондон

Международно летище Лондон-Гетуик (London Gatwick)

С над 45млн. пътници годишни, Лондон Гетуик е едно от най-предпочитаните летища в Европа от всички видове авиокомпании – чартърни, редовни и нискобюджетни. Международното летище се намира на 47км. от Лондон и на 5км. от Кроули, Западен Съсекс, обслужвайки полети от и за Азия, Африка, Америка и Европа. Полети за българските София, Варна и Бургас излитат предимно от Гетуик - второто най-голямо летище в Обединеното кралство. На летището има два терминала – Южен и Северен, а базата му се използва от British Airways, Virgin Atlantic, Easyjet, AerLingus и др.  

Транспортен достъп

Използвайки National Express Coaches, можете да стигнете до другите две големи британски летища – Станстед и Хийтроу. Ако се налага да стигнете до Оксфорд, можете да използвате Oxford Bus Company, а множество други компании ще Ви отведат до повечето места в страната. На Гетуик има добре изградена гара в близост до терминал Юг – експресният влак от нея ще Ви отведе до пероните на London Bridge, Victoria, Brighton или Worting. Разбира се, можете да използвате такси – ще ви излезе около един час и 95 паунда в посока централен Лондон. В случай, че сте с кола, можете да използвате магистралите А23 или М23 – най-рационалният избор в този случай е М23, която е връзка с много части на Лондон. 

Паркинг

Можете да откриете денонощни паркинги недалеч от терминалите на летището – имайте предвид, че през летния сезон е възможно паркирането да се окаже предизвикателство, тъй като са налице ограничения. 

Услуги

На Gatwick ще откриете много кафенета и барове, различни търговски вериги, безплатен интернет и банкови институции. 

Вижте всички полети до летище
Международно летище Лондон-Гетуик (London Gatwick)

Летище Лондон Сити (London City Airport)

ооо На 11км. от Лондон се намира летище Лондон Сити, обслужващо пътници на своя единствен терминал. В близост е и финансовото сърце на Лондон – Канари Уорф – може би поради този факт летището обслужва бизнес пътувания с малки и средноголеми самолети. На Лондон Сити оперират Suckling Airways, Blue Islands, Eastern Airways, Augsburg Airways, City Jet, Lufthansa CityLine, Swiss, Luxair и др. 

Транспортен достъп

Автобуси с номера 300 и 474 пътуват до Канинг Таун, а 473 стига до Северен Уулич и Стратфорд. Цената на билета при заплащане на място е 2,30 лири, а при зареждане на предплатена карта – 1,30. В близост до терминала на Лондон Сити се намира и ж.п. гара, от където за 22 минути можете да стигнете до Bank Station. Ако желаете, можете да използвате лицензирано такси – имайте предвид, че цветът на автомобилите е черен, а цената на пътуване до центъра на Лондон е около 30 паунда. До летището се намират и магистрала А13, тунелът Блекуол, тунелът Лаймхайс Линк, както и северният околовръстен път А406.

Паркинг

Налични са места за дълъг или кратък престой, както и бизнес паркинг. 

Услуги

Можете да пазарувате в множество търговски обекти, да хапнете в някое заведение или да използвате безплатен Интернет. Налични са офиси на рент-а-кар компании, бизнес център и условия за хора в неравностойно положение. 

Вижте всички полети до летище
Летище Лондон Сити (London City Airport)

Летище Лондон Хийтроу (Heathrow Airport)

Най-натовареното летище в Европейския съюз – Хийтроу, се намира на 22км. от Лондон и разполага с 5 терминала след откриването си през 1968. Към днешна дата от Хийтроу летят повече от 90 компании, сред които BMI, Virgin Atlantic, British Airways, Emirates и др. Общият пътникопоток на година надхвърля 80млн. пътници, които пътуват до повече от 180 дестинации по земното кълбо. 

Транспортен достъп

От и до Хийтроу можете да пътувате със специалните мотриси Heathrow Express, чийто интервал на движение е 15 минути. Тръгвайки от Heathrow Terminal 5 Station (или Heathrow Central Station, разположена в близост до Терминал 1 и 3), влаковете пътуват между 15 и 21 минути до Paddington Station. На Хийтроу има цели 4 спирки на подземната железница, на терминали 1-4, като пътуването до центъра по този начин отнема около 45 минути. Можете да закупите билет на всяка метростанция, като цената му до центъра на града е 6 лири. Налични са и еднодневни пътнически карти, с които пътувате неограничено в първите 6 зони на Лондон. Цената на картата варира в зависимост от необходимостта да я ползвате по всяко време (18 лири) или в ненатоварени часове (12,7 паунда) Автобусните линии спират на спирка между първи и трети терминал, както пред четвърти и пети. Тъй като през нощта влаковете не са достъпни, автобусна линия 9 може да Ви отведе в централен Лондон по това време от денонощието. Можете да използвате велосипед или автомобил, за да стигнете до Хийтроу – наблизо са магистрали А4 и М4. 

Паркинг

На разположение са големи паркинги за краткосрочно паркиране (с цена 4 паунда за ½ час или 7 паунда за 1 час), както и такива за дългосрочен престой (28,4 лири за първия ден и по 22,50 за всеки следващ)

Услуги

На разположение са безплатен интернет, арт галерия, обменни бюра, спа център, множество магазини и търговски вериги, барове, ресторанти. 

Вижте всички полети до летище
Летище Лондон Хийтроу (Heathrow Airport)

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.