Женева

Търсене

Информация за
дестинация
Женева

Летища на територията на Женева

Летище Женева - Cointrin (Aéroport de Genève)

Женева е летището, което се намира на по-малко от 5км. от центъра на града. Интересен факт е, че половината част от летището е разположена на женевска територия, а другата – на френска, поради което то се използва както от граждани на кантона, така и от французи без документи за пребиваване там. Един основен терминал на летището е разделен в пет секции, които се използват в зависимост от дестинацията на полета. Наличен е и допълнителен терминал, който се използва само по време на зимния сезон и обслужва чартърните полети до Женева. Много авиокомпании работят на летището - easyjet, Air Canada, Turkish Airlines, Monarch, Qatar Airways, KLM, Air Canada, Emirates и други.

Транспортен достъп

Всички туристи могат да се възползват от безплатен транспорт в рамките на час и 20 минути, които важат за корабче, влак, трамвай или автобус. Тези билети могат да бъдат получени от специален автомат в сектора за пристигащи на летище Женева. Автобус можете да хванете и от спирката до гарата на летището, като по този начин можете да стигнете до повечето курорти в областта, както и до центъра на Женева. Използвайки влак, ще трябва да изминете не повече от 300м. до гарата. Можете да пътувате 6 минути до централна ЖП гара – Женева, както и директно до десетки места на Стария континент. Ако използвате такси, имайте предвид цената от около 35 франка. В случай, че сте с кола, най-удобно ще бъде да използвате магистрала А40.

Паркинг

На разположение са близо 5 000 места за по-дълъг престой, както и около 300 места, ако спирате „набързо“. Ако сте във френската част ще откриете около 200 места.

Услуги

Ще откриете безплатен Wi-Fi, места за хапване и пийване, стотици търговски обекти, банкомати, информационни бюра.

Вижте всички полети до летище
Летище Женева - Cointrin (Aéroport de Genève)

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.