Кувейт

Търсене

Информация за
дестинация
Кувейт

Летища на територията на Кувейт

Kuwait International Airport, Kuwait

Международно летище Кувейт се намира на 16 километра от столицата на Кувейт със същото име. То разполага с 5 пътнически терминала и през 2017 обслужва близо 14 милиона пътници. Първият терминал е най-важен и на него оперират всички авиокомпании, с изключение на Jazeera Airways, Kuwait Airways, Aegean Airlines и flydubai. Втори терминал към 2018 е все още в процес на изграждане и ще представлява сериозно разширение на кувейтското летище. Трети терминал се използва само от малки частни самолети, а четвърти терминал, чието строителство е обявено в края на 2018, ще се използва за всички полети на Kuwait Airways – националният превозвач на страната. Пети терминал се използва само от Jazeera Airways и е символично „разделен“ от първи.

Транспортен достъп

Автобусният транспорт от центъра на града до летище Кувейт е добре развит – можете да използвате една от четирите линии, които самото летище предлага – Airport Express X1, 2, 3 и 4. Публични линии, от които можете да се възползвате, са 13, 99 и 501. Ако желаете да хванете такси, имайте предвид практиката нелицензирани компании да се представят за такива. Можете да се доверите на Kuds Taxi, Makati, Salem, Middle East и Emirates Taxi – тези са компаниите, препоръчани от самото летище. Тяхна кола ще Ви отведе до центъра на Кувейт за около половин час.

Паркинг

На разположение е многоетажен паркинг с 2500 места, където можете да оставите автомобила си за кратък, среден или дълъг престой.

Услуги

На летище Кувейт ще откриете хотел, обменни бюра, десетки търговски обекти, безплатен достъп до интернет, аптека, бизнес център и много други.

Вижте всички полети до летище
Kuwait International Airport, Kuwait

Изгодни оферти за самолетни билети

София

Прага


от € 148

София

Ларнака


от € 139

София

Барселона


от € 102

София

Истанбул


от € 140

София

Лондон


от € 58

София

Цюрих


от € 159

София

Берлин


от € 168

София

Прага


от € 161

София

Рим


от € 21

София

Щутгарт


от € 163

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.