Москва

Търсене

Информация за
дестинация
Москва

Летища на територията на Москва

Летище Москва - Домодедово (Московский аэропорт Домодедово)

Близо 23млн. пътници минават всяка година през едно от най-големите руски летища – Домодедово. То работи основно в полза на пътуващите от и за Москва и стои на около 40км. от столицата. След откриването си през 60-те години, Домодедово непрестанно развива своя капацитет и авиокомпании, с които работи. На Домодедово има един терминал, разделен на две. Там оперират Air Berlin, Iberia, Vietnam Airlines, British Airways, Lufthansa, Qatar Airways, Japan Airlines и много други.

Транспортен достъп

С можете да използвате десетки автобуси от Домодедово, за да стигнете до метростанция „Домодедовская“. На разположение са и маршрутни таксита. Ако решите да използвате влак, имате право на избор дали да се возите на експресен или на по-бавен влак – първият пътува около 40-45мин., а вторият – малко над час. И двата влака ползват за последна спирка гара Павелецкая. Имайте предвид, че пътуването с такси до централните улици на Москва ще Ви отнеме поне 90 минути, но за да използвате този тип превоз може да заплатите фиксирана цена още на летището.

Паркинг

На разположение са 5000 места, както и отделен паркинг за кратък престой.

Услуги

На Москва-Домодедово ще откриете платен Wi-Fi, rent-a-кар офиси, места за хранене и кафенета, търговски обекти, банкомати.

Летище Москва - Шерметиево (Шерметьево)

Летище Шерметиево се намира на около 30км. от Москва и обслужва повече от 300 дестинации по целия свят. На Шерметиво са построени 6 терминала, като между някои от тях има значително разстояние и функционират като отделни летища. Шерметиево е най-голямото летище в Русия, на което кацат и излитат международни полети, а в началото на десетилетието аерогарата печели награда за високо качество на обслужването. До Москва-Шерметиево летят Air France, Czech Airlines, Bulgaria Air, KLM, Alitalia и много други.

Транспортен достъп

Автобусни спирки ще откриете пред терминал 1 и пред сектора за пристигащи пътници до терминал F. Автобуси с номера 851 и 857 ще Ви отведат до метростанции. Ако искате да пътувате с влак, можете да вземете такъв от терминали B или С. Такси можете да откриете в близост до автобусните спирки – добре е да използвате шофьори с фиксирани цени. Ако сте с кола, минете по магистрала М10.

Паркинг

На летище Шерметиево ще откриете много паркоместа, като престой до 15 минути не се заплаща.

Услуги

Можете да използвате безплатен Wi-Fi, да хапнете или изпиете чаша кафе, да пазарувате в някой от десетките търговски обекти или да обмените валута.

Вижте всички полети до летище
Летище Москва - Шерметиево (Шерметьево)

Летище Москва - Внуково (Vnukovo International Airport)

Летище Внуково се използва още от 1941г. и се намира на 12км. от Москва. То е посещавано от над 18 милиона пътници годишно, а предвид огромната натовареност, Внуково е разширявано няколко пъти. Към момента разполага с три отделни комплекса, които се състоят от по няколко терминала всеки. Авиокомпаниите, летящи до Внуково, са Turkish Airlines, BulAir, Aeroflot, Wizzair и много други.

Транспортен достъп

До Внуково можете да стигнете по всички възможни начини, които градската среда предлага. Автобусният транспорт е представен от линии 611 и 611к, които ще Ви закарат до метростанции. Можете да използвате маршрутно такси, което в зависимост от интензивността на трафика може да Ви се наложи да останете в него повече от час. На Москва-Внуково има гара, от където можете да стигнете до метростанция. Гарата ще откриете до паркингите на A и D-терминали. Все още директен достъп с метро не е наличен, но пък 24 часа в денонощието има таксита на разположение – те са удачен вариант, особено за късни полети. Ако сте с кола, можете да се насочите към магистрала Минское или Киевско.

Паркинг

На разположение са големи няколкоетажни паркинга. Първите 15 минути от престоя Ви са безплатни – имайте предвид, че е забранено паркирането пред самите терминали.

Услуги

Внуково предлага много услуги на територията на своите терминали – ще намерите финансови институции, заведения и барове, достъп до Wi-Fi и зони за забавление.

Вижте всички полети до летище
Летище Москва - Внуково (Vnukovo International Airport)

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.