Венеция

Търсене

Информация за
дестинация
Венеция

Летища на територията на Венеция

Летище Венеция (Aeroporto di Venezia Marco Polo)

С над 11 млн.пътници годишно, Марко Поло е едно от най-натоварените италиански летища. На разстояние по-малко от 10 км от Венеция, летището обслужва както редовни, така и чартърни полети на близки и далечни разстояния. Множество авиокомпании оперират на Марко Поло – част от тези превозвачи са KLM, Swiss, Air France, US Airways, Aeroflot, Wizzair, Ryanair и други.

Транспортен достъп

Можете да се качите на автобус от летището до Пиацале Рома или да използвате типичния за околността воден транспорт – Alilaguna Water Shuttle до повечето места във Венеция. На разположение е и водно такси, което ще Ви отведе до невероятния площад Сан Марко. Традиционалистите могат да използват нормални таксита по всяко време на денонощието, но това може да отнеме приблизително час.

Паркинг

Можете да се възползвате от експресно паркиране, както и да откриете места за кратък, среден и дълъг престой.

Услуги

На летище Марко Поло ще откриете всички очаквани удобства – банки, заведения, търговски обекти и тн.

Вижте всички полети до летище
Летище Венеция (Aeroporto di Venezia Marco Polo)

Летище Венеция Тревизо Сант Анджело (Aeroporto di Treviso-Sant'Angelo)

Венецианското Тревизо Сант Анджело е летището, което обслужва голям процент от чартърните полети от и за Града на каналите. Към 2017 авиобазата успява да обслужи повече от 3млн. пътници, а новият терминал влияе благоприятно на развитието на Сант Анджело. На пистите му кацат самолети на Ryanair, Transavia, Wizzair, Germanwings, Belleair, Skytrain.

Транспортен достъп

Имайки предвид непосредствената близост на гр. Тревизо, удачен избор е да се опитате да стигнете до централната гара на града, качвайки се на линия 6. Разбира се, ако отивате към Венеция, можете да пътувате между 30 и 40 минути с директен автобус. На разположение са таксиметрови услуги, а ако шофирате можете да използвате магистрала А57.

Паркинг

На разположение е неголям паркинг, разпределен в две зони – за дълъг престой (350 места) и за кратковременно паркиране (60 места).

Услуги

Можете да наемете автомобил, да използвате интернет, да пазарувате и да вземете нещо за хапване.

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.