Bulgaria Air

Търсене

Обща
информация за
авиокомпания Bulgaria Air

Българският национален авиопревозвач Bulgaria Air е създаден през 2002 като приемник на Balkan и Hemus Air и членува в Международната асоциация за въздушен транспорт IATA. Bulgaria Air разполага с добре развита международна и вътрешна мрежа и оперира в множество дестинации в Европа и Азия от летищата във Варна, Бургас и София. Компанията използва 15 самолета – 6 от модел Airbus (A319-110 и A320-200), 9 от модел Embraer E190 и един Avro RJ70, който е използван за сезонни чартърни полети.

Пътнически
класи и онлайн чекиране

Bulgaria Air предлага пътуване в икономична и бизнес класа.

Желателно е да използвате възможността за онлайн регистрация и да получите своята бордна карта преди полета Ви, като по този начин ще избегнете необходимостта от изчакване (ако сте решили да пътувате само с ръчен багаж). Използвайки регистрацията в Интернет Ви се дава възможността да изберете и своето място на борда, като порталът за онлайн чекиране е активен 24 часа преди излитането на полета и затваря 2 часа преди тръгването по разписание.

Обърнете внимание, че регистрацията чрез уебсайта на Bulgaria Air е възможна ако тръгвате от София, Бургас, Варна, Берлин, Цюрих, Амстердам, Париж и Лондон (Гетуик или Хийтроу). Друг важен акцент е, че трябва да бъдете на летището минимум 2 часа преди излитането по разписание, ако сте преценили да вземете регистриран багаж.

Багаж

Ръчен багаж

Ръчният багаж при полети с Bulgaria Air трябва да бъде не по-тежък от 10кг. и с измерения не повече от 55х40х20см. Не можете да вземете повече от 1 единица ръчен багаж със себе си, като се препоръчва да предвидите и поставите всички Ваши ценности (компютър, ключове, документи, ценни книжа и др.) в него.

Всички течности (козметика, напитки, храна) трябва да поставите в пластмасови съдове с обем не повече от 100мл. Всички такива съдове трябва да се съберат в прозрачна торба с обем не по-голям от 1000мл. В случай на необходимост, можете да вземете лекарства или храна за бебета, които да послужат по време на полет.

Регистриран багаж

В зависимост от билета, който сте закупили, можете да превозвате 1 единица чекиран багаж до 23кг. (икономична класа) или 2 единици със същото тегло за бизнес класа, включени в цената му. Измеренията на Вашия багаж не може да надвишават 158см. В случай, че имате необходимост да пренесете багаж с по-голям обем (не повече от 203см.), се налага да платите 30 евро за локален полет и 70 евро за международен. Ако багажът Ви тежи между 23,1кг. и 32кг., заплащате 20 евро за вътрешен и 50 евро за международен полет.

Имате право да поискате да качите допълнителна единица багаж до 23кг. и размери, чийто сбор не надвишават 158см., като това ще Ви струва 20 евро за вътрешен и 50 евро за международен полет. Цената на трети куфар е 50 и 100 евро, както следва.

За деца до 2 годишна възраст можете да вземете 1 куфар чекиран багаж с размери 115см и тегло не повече от 10кг, като бебешки колички се превозват без такса.

Животни се превозват след заплащане на такса от 80 евро, като сборът от теглото на животното и клетката не бива да е повече от 32кг. Не е разрешен превоз на животни между Великобритания и България.

Багаж

Допълнителни услуги и храна

Пътуващите с Bulgaria Air получават храна и напитки в зависимост от закупения билет, без да се налага да доплащат за кетъринга на борда. Предлагат се безалкохолни и алкохолни напитки, сандвичи и десерти.

Превозвачът предлага своите печатни издания Bulgaria On Air и Go On Air, съдържащи актуална и развлекателна информация по теми от света и България.

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.