Париж

Търсене

Информация за
дестинация
Париж

Летища на територията на Париж

Летище Париж Шарл дьо Гол (Aéroport Roissy-Charles-de-Gaulle)

Шарл дьо Гол стои на около 25км. от Градът на любовта – Париж и е едно от най-натоварените летища в света и Европа. Роаси, както още се нарича Шарл дьо Гол, приема и изпраща пътници на три терминала, като всички международни полети минават през първи терминал. Втори терминал е отреден специално на Air France, а трети терминал работи с чартъри. Можете да летите от и до Шарл дьо Гол с Bulgaria Air, British Airways, Air Canada, Lufthansa, easyjet, KLM, Turkish Airlines и много други.

Транспортен достъп

Имайте предвид, че трите терминала са обвързани с безплатна влакова композиция. За да потеглите в посока Париж, можете да хванете автобус от първи или втори терминал на цена 10 евро. На Шарл дьо Гол има две станции на метрото – едната обслужва втори терминал, а другата споделят първи и трети. Линията стига до Парижката Северна гара. Освен метро, можете да хванете наземна мотриса от гарата на втори терминал, която може да ви отведе до редица европейски градове. Такситата на Шарл дьо Гол са много на брой, като цената варира от 20 до 50 евро, в случай, че сте се насочили към точка в Париж. Ако шофирате, използвайте магистрала А1.

Паркинг

На разположение е огромен брой паркоместа около трите терминала, които са за кратък, среден и дълъг престой. Изградени са и паркинги само за спиране – когато имате нужда просто да оставите някого на летището.

Услуги

На Шарл дьо Гол има Wi-Fi, десетки търговски обекти и заведения, както и обменни бюра.

Вижте всички полети до летище
Летище Париж Шарл дьо Гол (Aéroport Roissy-Charles-de-Gaulle)

Летище Париж Орли (Aéroport de Paris-Orly)

Париж-Орли разполага с южен и западен терминал и обслужва много от вътрешните полети на Франция, както и някои международни. В миналото, Париж-Орли, намиращо се на 13 км от Париж, е било едно от най-натоварените летища в Европа, но това се променя с изграждането на Шарл де Гол. Много авиокомпании все още изпълняват курсове до Орли – Air France, Air Berlin, easyjet, Air Shuttle, Tunisair, Pegasus Airlines, British Airlines и други.

Транспортен достъп

С автобус можете да стигнете както до красивите централни улици на Париж, така и до другото основно летище. Цената на един билет е по-малко от 2 евро. До летището стига линия на градската подземна железница, като с минимални прекачвания можете да стигнете отново до центъра на Париж. Разбира се, на разположение са много таксита, които ще ви откарат до сърцето на града за малко повече от 40 евро. Ако шофирате, качете се на магистрала А106.

Паркинг

На разположение са паркинги за кратковременен престой, както и такива за продължително оставане.

Услуги

Ще откриете много места за хапване и пийване, Wi-Fi, търговски обекти, рент-а-кар и дори арт галерия.

Вижте всички полети до летище
Летище Париж Орли (Aéroport de Paris-Orly)

Летище Париж - Бoве–Тиле (Aéroport de Paris-Beauvais-Tillé)

На 85км. от Париж се намира летище Бове-Тиле, което обслужва главно нискотарифни компании. В близост се намира и градчето Бове, от където идва и името му. Тук можете да кацнете с полети на Wizzair, Ryanair, BlueAir и някои други. Парижкото Бове-Тиле е реновирано през 2005, а годишният пътникопоток приближава 3 милиона души.

Транспортен достъп

Можете да използвате автобуси от първи и втори терминал, които да Ви отведат до Париж. Ще пътувате около 75 минути, като крайната спирка е в близост до Триумфалната арка. Разбира се, можете да стигнете и до най-близкия град – Бове. Железници можете да откриете на около 4км. от летището – влакът ще Ви закара директно до Париж, като цената е 12 евро. Не е препоръчително да хващате такси до Париж, тъй като това ще Ви струва поне 100 евро през деня и почти двойно – вечер. Ако сте с кола, можете да карате по магистрала А16.

Паркинг

На разположение са поне 4000 места.

Услуги

На Париж-Бове ще откриете всички стандартни услуги – рент-а-кар офиси, места за хапване и пийване, банкомати, Интернет достъп.

Вижте всички полети до летище
Летище Париж - Бoве–Тиле (Aéroport de Paris-Beauvais-Tillé)

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.