KLM

Търсене

Обща
информация за
авиокомпания KLM

KLM е националният холандски авиопревозвач, който започва своето развитие през 1919г. Това прави KLM най-старата авиокомпания в света, която освен това никога не е променяла своето наименование. Като член на SkyTeam, холандският превозвач предлага пътувания до повече от 160 държави по света, а след сливането на KLM и AirFrance през 2004 се създава устойчива компания, която продължава да развива своята дейност и флот. Към 2018 под флага на KLM летят 119 самолета Airbus и Boeing. 

Пътнически
класи и онлайн чекиране

KLM предлага две основни класи за своите полети – икономична и бизнес класа, които от своя страна имат свои разклонения за къси, средни и дълги полети. Налична е и трета класа за дълги полети – Economy Comfort. KLM приемат условно разделение на своята бизнес класа – при кратки полети се използва наименованието Europe Select, а при дълги полети World Business Class. Последната е една от най-комфортните пътнически класи с разпъващи се седалки, мултимедийна система, зарядни станции за мобилни устройства и масажиращи функции на седалките. Икономичният клас предлага безплатна закуска и питие, а Economy Comfort разширява тези удобства с по-просторни места за своите пътници. Europe Select класата предлага повече пространство за пътниците, приоритетен бординг и възможност за допълнителен багаж. 

Чекиране в Интернет може да направите в интервал от 30 часа до час преди Вашия полет (или между 24 часа и 1 за полети към и от САЩ). Имате възможност да получите онлайн или да разпечатате физическо копие на бордната си карта, да изберете място за пътуване и да заявите своите хранителни предпочитания по време на полета. Имайте предвид, че в някои случаи е възможно да не получите генерирана бордна карта – в този случай трябва да принтирате страницата с информация от Вашата онлайн регистрация и да я представите на гишето на летището, за да получите бордна карта. След успешна регистрация, трябва да регистрирате багажа си на съответните места на летището – обикновено, 2 часа преди самия полет. Има и изключения от това правило, когато можете да чекирате багажа си по-рано: това са полети от и до САЩ (между 24 и 1 час преди полет), от Етиопия, Судан и Кения (между 30 и 1,5 часа преди полет), до Мумбай (между 8 и 1,5 часа) и полети, които се изпълняват от Alitalia (от 24ч. преди Вашия полет). 


В някои ситуации може да не е разрешено онлайн чекиране – в случай, че някое летище не позволява такъв тип регистрация, както и ако са налице пътници със специални потребности, в чиято резервация няма лица по-големи от 15г.

Багаж

Ръчен багаж

Ръчният багаж е част от стойността на билета за Вашето пътуване. Можете да вземете една единица с максимални измерения 55х25х35см и тегло не повече от 12кг за икономична класа. При пътуване в бизнес класата поучавате възможност за 2 багажа с тегло не повече от 18кг – обърнете внимание, че вторият багаж не бива да бъде по-голям от 45х20х35см. Лаптопи и дамски чанти също са позволени без допълнително таксуване. 

Чекиран багаж

Чекираният багаж при полети в Европа не е част от цената на билета при икономична класа – необходимо е да бъде заплатена такса между 15 и 30 евро. Размерът на таксата се определя от това дали плащате предварително или на гише. При полети между различни континенти можете да се възползвате от чекиран багаж с тегло не повече от 23кг, включен в цената на билета. В бизнес класа можете да вземете не повече от две единици багаж с тегло до 32кг. 

Багаж

Допълнителни услуги и храна

Предлага се широка колекция от филми и допълнителни развлечения, както и мултимедийна система. Можете да гледате различни телевизионни програми, да прочетете Holland Herald, както и някои вестници и други печатни издания. Интернет свързаност към момента е налична на Boeing 777-300. 

Храната по време на полет се различава в различните класи. При Economy Class Europe се предлага бърза закуска или пресен сандвич, както и напитка. Economy International Ви дава възможност да поръчате от богато a-la-cart меню, в зависимост от Вашите предпочитания и съображения. Europe Business Class предлага тристепенно меню или изискана закуска, а пътувайки в World Business Class храната Ви се приготвя от някои от най-добрите холандски готвачи.

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.