British Airways

Търсене

Обща
информация за
авиокомпания British Airways

Националната авиокомпания на Обединеното кралство British Airways е основана през пролетта на 1974г. и е първенец по брой международни полети и дестинации сред британските авиолинии. Самолетите на British Airways летят до всички континенти, като изборът измежду 169 дестинации е богат, имайки предвид че в него не са включени дестинации от филиални или партньорски авиокомпании. 290 самолета Airbus и Boeing извършват всички превози на компанията, като моделите варират в зависимост от дължината на полета. 

Пътнически
класи и онлайн чекиране

Онлайн чекирането при всички класи на British Airways е възможно не по-рано от 24 часа преди излитане. Така разпечатвате бордната си карта и избирате място на борда на самолета – имайте предвид, че някои билети за ниска класа и специфична дестинация може да не включват в тарифата си безплатен избор на позиция на седалката. Регистрирайки се онлайн, можете да получите отстъпка от цената на допълнителния багаж. 

Багаж

Ръчен багаж

Ръчният багаж на борда на British Airways не бива да тежи повече от 23кг. и да е с измерения, по-големи от 56х45х25см. Позволено е да вземете със себе си допълнителна чанта с максимални размери 45х36х20см. 

Чекиран багаж

Размерът на чекирания багаж на борда на British Airways не бива да е повече от 90х75х43см, независимо от това в коя класа пътувате. Все пак, пътниците от икономична класа имат право на една единица багаж с тегло до 23кг. Хората с билети за премиум икономична класа могат да пренасят 2 броя багаж с тегло до 23 кг. При полет в бизнес класа на територията на един континент можете да вземете до 2 багажа с тегло 32кг, а в междуконтинентален полет - 3 багажа с тегло не повече от 32кг. 

Багаж

Допълнителни услуги и храна

На борда на British Airways можете да се насладите на мултимедия с филми, книги, музика, игри и др. Освен това, ако сте член на програмата за лоялни клиенти Executive Club на British Airways можете да имате достъп до допълнителни предимства като по-бързо чекиране, престой в специални зони за отдих и други. 

Храната на борда на British Airways се различава в зависимост от дължината на полета – по-кратките полети предлагат единично хранене в зависимост от класата, за която сте си купили билет, а дългите полети предлагат тристепенно меню. 

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.