Найроби

Търсене

Информация за
дестинация
Найроби

Летища на територията на Найроби

Jomo Kenyatta International Airport, Nairobi, Kenya

Летище Джомо Кенята се намира на малко повече от 15км. от централните части на столицата на Кения – Найроби. Това е най-натовареното летище в страната и е класирано на 6-то място по трафик в Африка. През 2018 през летището преминават малко над 7 милиона пътници с тенденция броят им да продължи да се увеличава, главно и заради имиджа на Найроби като световна дестинация за сафари. Летище Найроби-Кенята разполага с два терминала – първият се използва както са международни, така и за вътрешни полети, а терминал 2 е отделен за нискотарифни и чартърни авиопревозвачи. Някои от авиокомпаниите, които оперират на летището, са Qatar Airways, British Airways, Turkish Airlines, Brussels Airlines, African Express Airways и др.

Транспортен достъп

Пред пътническите терминали ще откриете редовни автобусни линии, които ще Ви отведат до ключови места като градския център или автогара. В Найроби със сигурност ще попаднете на матату – микробуси, които са аналогични на софийските бързи маршрутни таксита. Най-добрият вариант за придвижване все пак остават такситата – цените от летището до определени локации са фиксирани, но не пречи да опитате своя търговски нюх, за да спазарите по-ниска цена.

Паркинг

На разположение са 1000 паркоместа, от които 900 са за кратък престои, а останалите – за по-продължителен.

Услуги

На разположение са финансови институции, търговски обекти, места за хапване и пийване, интернет и рент-а-кар офиси.

Вижте всички полети до летище
Jomo Kenyatta International Airport, Nairobi, Kenya

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.