Милано

Търсене

Информация за
дестинация
Милано

Летища на територията на Милано

Летище Milan Malpensa (Aeroporto di Milano-Malpensa)

На по-малко от 40км. от Милано се намира летище Малпенса – натоварен, но удобен медиатор за Вашето пътуване. Милано Малпенса се състои от два терминала, като на тях излитат и кацат Wizzair, Easyjet, Turkish Airlines, Air Europa, Air China, Norwegian и много други. Имайте предвид, че терминал 1 (или Малпенса 1) е условно разделен на две части – А и В, в зависимост от маршрутите на полетите – съответно европейски или междуконтинентални. На втори терминал оперират всички нискотарифни компании.

Транспортен достъп

Малпенса осигурява за всички пътници безплатен транспорт между терминали 1 и 2. И на двата терминала има автобусни спирки, на които можете да хванете транспорт до централна гара, Линате, Торино или центъра на Милано. Добра идея е да използвате влак, тъй като за по-малко от час и 10 евро ще стигнете до централна гара. Таксиметровите превозвачи са определили цена от 90 евро до центъра на Милано и това не е най-удачният избор за придвижване от летището. Ако сте с автомобил, можете да използвате магистрала А8 или А4.

Паркинг

Можете да резервирате онлайн едно от 8000 налични места в близост до Малпенса. Допълнителни шест паркинга в зависимост от дължината на престоя са на разположение на територията на летището.

Услуги

Налице са аптеки, безжичен интернет, места за хапване и пазаруване, както и финансови офиси.

Вижте всички полети до летище
Летище Milan Malpensa (Aeroporto di Milano-Malpensa)

Летище Milan Linate (Aeroporto di Milano-Linate)

Летище Енрико Форланини, по-познато като Милано-Линате, се намира в непосредствена близост до едноименния италиански град. Още със своето изграждане по времето на Голямата депресия, летище Линате се утвърждава като център на вътрешния трафик от и до Милано. В наши дни, на Енрико Форланини излитат и кацат KLM, Lufthansa, Air Malta, British Airways, easyjet, Windjet, Aer Lingus и други.

Транспортен достъп

Летището е добре обезпечено с автобусни линии, които стигат до всяка точка на Милано. Няма да бъде скъпо придвижването с кола или такси, като можете да използвате магистралата в близост. Имайте предвид, че трафикът понякога е интензивен.

Паркинг

Паркингът е разделен на Р1 и Р2, като в първата зона можете да паркирате в случай, че изчаквате някого – налични са 800 клетки в закрития паркинг, свързани със чек-ин зоната. Р2 предлага повече от 3000 места за среден и дълъг престой.

Услуги

Предвид местоположението на летище Линате, можете да се насладите на магазини с невероятни модни колекции и луксозни стоки. Налични са и стандартните интернет, ресторанти, барове, банкомати.

Вижте всички полети до летище
Летище Milan Linate (Aeroporto di Milano-Linate)

Летище Милано Бергамо – Орио ал Серио (Aeroporto Il Caravaggio Orio al Serio)

На единствения терминал на летище Караваджо, още познато като Бергамо, годишно заминават и пристигат над 11млн. пътници. На разстояние под 50км. от модната столица Милано, Бергамо е важно летище за повечето low-cost авиокомпании. Важна подробност е близостта на летището с италианските Алпи, което го прави много удобно за достъп до зимен и ски туризъм. Някои от авиокомпаниите, които летят от и до Бергамо, са Ryanair, Wizzair, Blue Air, Wing Jet, Air Italia и др.

Транспортен достъп

С автобус можете да стигнете до ж.п. гара Бергамо, както и до различни точки на Милано на цени по-ниски от 10 евро. Имате възможност да използвате и влак, като пътуването отнема под 1 час и е на цена около 5 евро. Ако крайната Ви дестинация е Милано, не Ви съветваме да взимате такси, тъй като разстоянието е голямо. Ако пък сте наели автомобил, можете да използвате магистрала А4.

Паркинг

На разположение са близо 4000 закрити места и около 1400 открити, като е на разположение възможността за запазване на място чрез Мрежата.

Услуги

На летище Караваджо можете да хапнете или да пазарувате, да сърфирате безплатно в Интернет или да изпиете чаша кафе.

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.