EasyJet

Търсене

Обща
информация за
авиокомпания EasyJet

Великобританският нискотарифен авиопревозвач easyJet изпълнява полети до близо 1000 дестинации в повече от 30 страни. Още от своето основаване през 1995, easyJet поддържа своя флот само със самолети на Airbus и към днешна дата разполага с близо 200 апарата на средна възраст под 4г. Тези факти убедително водят към следващия – че компанията е най-голямата нискотарифна компания на Великобритания и втора в Европа. Закупувайки билет за полет на easyJet, можете да стигнете до почти всяка точка на Стария континент, както и до екзотични места като Египет, Турция, Израел, Мароко, Йордания и др. – всяка година повече от 65млн. души се възползват от евтините полети на компанията.

Пътнически
класи и онлайн чекиране

Както е казал поетът, всички пътници в един самолет пристигат по едно и също време – това, очевидно, е философия на easyJet. Няма как да сбъркате за коя класа закупувате билет, тъй като не се предлага различна от икономичната класа. Можете да се регистрирате в рамките между 30 дни и два часа преди полет. Онлайн системата на easyJet дава възможност за предварителен печат на бордна карта, а изборът на седалка в самолета е възможен срещу заплащане. Имайте предвид, че компанията често предлага допълнителни услуги, като допълнителна седалка, багаж или приоритетен бординг. Ако пък се нуждаете от допълнителна помощ при качването си на полета, организирайте своята онлайн регистрация не по-късно от 48ч. преди излитане, когато и трябва да заявите необходимостта от асистент.

Багаж

Чекиран багаж

В случай, че пътувате само с един чекиран багаж, то тогава куфарът може да тежи до 32кг. и да бъде с общ сбор на измеренията не по-голям от 275см. easyJet позволява регистрацията на не повече от 3 куфара, но в този случай теглото на всяка единица не бива да бъде повече от 23кг. Срещу доплащане можете да увеличите разрешеното тегло на всеки куфар с още 3кг. всеки. Имайте предвид, че чекираният багаж се заплаща по телефона, онлайн или на летището, а свръхбагажът се таксува на цени от 4евро/кг (при заявяване онлайн) или 13евро/кг (на място) Можете да се информирате за актуалните цени на чекирания багаж към всеки полет.

Ръчен багаж

Можете да вземете багаж в кабината, чиито измерения не са повече от 56х45х25см – имайте предвид, че easyJet не ограничава теглото на Вашия ръчен багаж. Налице е друго ограничение, поставено от компанията – на бордът могат да бъдат качени не повече от 70 единици ръчен багаж, а всички останали се налага да бъдат поставени в багажно отделение. Ако ръчният Ви багаж надвишава горепосочените размери, то той отново ще бъде преместен в багажния отсек на самолета, но ще се наложи да заплатите допълнително на място.

Багаж

Допълнителни услуги и храна

На борда на самолетите на easyJet няма да откриете излишни забавления, тъй като нискотарифният превозвач залага на ниски цени и бързо придвижване. Все пак, няма да Ви бъде забранено да използвате своите лични електронни устройства в самолетен режим.

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.