Барселона

Търсене

Информация за
дестинация
Барселона

Летища на територията на Барселона

Летище Барселона Ел Прат (Aeroport de Barcelona–El Prat)

Каталунското летище Ел Прат е на по-малко от 15 км от столицата на областта – Барселона и е в Топ 50 в света по натовареност. Забележителен е ръстът на пристигащи и заминаващи от Ел Прат, които само за 20 години нарастват 4,5 пъти до почти 50 млн. души годишно. Ел Прат разполага с 2 терминала – през първи преминават около 70% от пътниците, а втори терминал обслужва нискотарифни и локални компании. Последният се дели на А, В и С, като 2А не е в експлоатация, а 2С обслужва само заминаващи пътници. От и до Ел Прат пътуват Wizzair, Ryanair, Easyjet, Air France, Iberia, Turkish Airlines, British Airways, Qatar Airways и други.

Транспортен достъп

Можете да използвате автобус, за да смените терминалите, както и за да се придвижите до паркинг за дълготраен престой. Що се отнася до автобусните връзки с Барселона, можете да използвате автобусите от Терминал 2В, за да стигнете до ж.п. гарата в Барселона. От Терминал 1 можете да стигнете до Андора, а спирките и на двата терминала предлагат линии до централните части на Барселона. Влак можете да хванете от гарата до втори терминал, като ще пътувате 20 минути до централна гара. Разбира се, можете да използвате такси срещу суми, започващи от 30 евро (за транспорт до центъра на Барселона), а ако сте наели кола можете да използвате магистрала С-31.

Паркинг

Можете да паркирате за дълъг период от време между терминал 1 и 2, а паркинги за кратък престой има на доста места в близост до летището – общият брой на клетките надвишава 25 000.

Услуги

Можете да откриете аптеки, магазини и ресторанти, както и финансови институции и банкомати.

Вижте всички полети до летище
Летище Барселона Ел Прат (Aeroport de Barcelona–El Prat)

Летище Барселона – Жирона Коста Брава (Aeropuerto de Girona-Costa Brava)

Поради факта, че летище Барселона – Жирона Коста Брава е база на нискотарифния превозвач Ryanair, отдалечеността на аеропорта от Барселона на цели 90 км се явява неголяма пречка. В случай, че Ви се налага да пътувате до Коста Брава или Барселона, това е най-удачният (и вероятно евтин) избор, който да направите. Въпреки че се използва само един терминал със средно ниво на обслужване, от и до летището пътуват Transavia, Danube Wings, Europe Airpost, Wizzair Ukraine, Ryanair и много други.

Транспортен достъп

Имате достъп до шест линии на автобусния транспорт, който пътува около 25 минути до Жирона и около 70 минути до Барселона. Можете да стигнете с автобус и до Перпинян, Андора, Тоса де Мар, Бланес, Санта Сузана, Калейа дела Коста, Пинеда де Мар, Йорет де Мар, Фигерес и други. Изборът на автобусен транспорт е най-рационален, но ако все пак сте наели кола можете да използвате магистрала N-II, за да стигнете до Барселона.

Паркинг

Можете да откриете места за краткотраен или дълъг престой.

Услуги

Летището разполага с базови услуги, като заведения, търговски обекти, банкомати.

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.