Пном Пен

Търсене

Информация за
дестинация
Пном Пен

Летища на територията на Пном Пен

Phnom Penh International Airport, Cambodia

Международно летище Пном Пен се намира на около 10км. от столицата на Камбоджа – Пном Пен, и годишно обслужва над 4 милиона души. Летището разполага с два основни терминала – за вътрешни и международни полети, като през 2014 започва разширение на терминалите, а през 2018 камбоджанското правителство обявява необходимостта от строежа на ново летище, което да поеме трафика от сегашното. Това се налага, тъй като към днешна дата международният терминал е проектиран да приема до 2 милиона души, а този за вътрешни полети – до 1 милион на година. Тези цифри отдавна са в историята на летището, от и към което вече летят Emirates, Qatar Airways, AirAsia, Air China и много други.

Транспортен достъп

Препоръчителният начин за достъп до летище Пном Пен остават такситата, които ще Ви откарат до центъра на столицата за 12-18 долара. Интересна възможност, която се развива в Камбоджа по подобие на Uber в други държави, е т. нар. Grab – мобилно приложение за споделено пътуване. В този случай, обаче, ще трябва да закупите SIM карта, за да можете да използвате Интернет – такъв не е осигурен на летището.

Освен с автомобил, можете да използвате влак, който за около половин час ще Ви отведе до централна ж.п. гара на цена около 10 долара. Имайте предвид, че понякога влакът остава най-добрата алтернатива, поради тежкия автомобилен трафик, който се образува около летището.

Паркинг

На разположение са достатъчно паркоместа, където да оставите колата си за дълъг, среден или кратък период от време. Първите 10 минути престой на т.нар. „лента за изпращане“ са безплатни.

Услуги

На разположение са кафенета и ресторанти, магазини за сувенири и безмитна зона.

Вижте всички полети до летище
Phnom Penh International Airport, Cambodia

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.