Ryanair

Всички полета са задължителни. Попълнете ги, за да търсите.

Обща
информация за
авиокомпания Ryanair

Един от водещите нискотарифни превозвачи в Европа – Ryanair, започва своята работа през 1985 в Дъблин, Ирландия. Полети на Ryanair се осъществяват до повече от 190 дестинации до европейски градове, както и до пет места в Мароко – Маракеш, Танжер, Надор, Фес, Агадир. Благодарение на своята успешна стратегия да предлага достъпни билети, Ryanair непрестанно разширява своя обхват и за две години увеличава многократно дестинациите, до които можете да стигнете от София и Пловдив. Фактът, че компанията работи на малки летища като Шарлероа, Веце, Бове-Тиле и др. позволява гъвкава политика, която позволява на пътниците да стигнат до всяка желана дестинация на по-ниска цена.

Към 2018 на тези летища кацат 444 самолета Boeing 737-800, към които предстои да се присъединят още 150 броя Boeing 737 MAX 200 и 737-800.

Пътнически
класи и онлайн чекиране

Ryanair предлага достъпно и бързо пътуване и в унисон с тази политика, единственият клас е икономичният. 

Проявете съобразителност във връзка с онлайн чекирането при Ryanair – в случай че нямате предварително принтирана бордна карта, издаването на такава на място се таксува с до 70 лири. 

Онлайн регистрация може да бъде извършена в широк интервал – между 60 дни и 2 часа преди полета. Ако желаете сами да изберете седалка в самолета, трябва да имате предвид, че услугата се заплаща. В случай, че искате системата да определи безплатно и на случаен принцип Вашето място, трябва да направите своята регистрация не по-рано от 48 часа преди полета. В случай, че имате закупен двупосочен билет и се връщате след повече от 4 денонощия, трябва да чекирате всяко прекачване поотделно. 

Багаж

Ръчен багаж

Ryanair има специални изисквания за багажа, който можете да вземете със себе си на борда. Считано от януари 2018г., всички с билети Plus, Family Plus, Flexi Plus и приоритетен бординг имат право безплатно да качат ръчен багаж с размери 55х40х20см. и тегло до 10кг (голям ръчен багаж). Останалите пътници се налага да предадат този багаж при чекирането на гейта.

Всички пътници с икономични билети могат да качат малък ръчен багаж с размери 40х20х25см. Ако не сте заплатили приоритетен бординг трябва да заплатите допълнителна такса, за да чекирате голям ръчен багаж (55х40х20, 10кг). 

Ограничения от съображения за сигурност са наложени при съдържанието на Вашия ръчен багаж – течностите, които желаете да вземете, трябва да са поставени в прозрачна бутилка с вместимост 100мл., без обемът на всички течности да превишава 1000мл. Ако се налага да пренесете бебешка храна или медикаменти, то те трябва да бъдат на място, различно от другия Ви багаж. Допустимите количества за тези продукти са в рамките на пътуването, което предстои, но в случай, че пътувате с бебе е разрешено да вземете до 5кг. вещи за детето. 

Чекиран багаж

В зависимост от Вашите нужди, можете да доплатите пренасянето на до 2 единици багаж с измерения 81х119х199см и не по-тежък от 20кг. Цената на тази услуга се променя в зависимост от дестинацията, времето на добавяне на багажа към резервацията и сезона. 

Багаж

Допълнителни услуги и храна

Можете да се запознаете със специализираното списание на Ryanair на борда на всеки техен самолет. В цената на билета не е включена храна, но такава може да Ви бъде сервирана на цени между 5 и 10 евро. 

Изгодни оферти за самолетни билети

Sofia

Dalaman


от € 239

Varna

Malta


от € 271

Sofia

Pittsburgh


от € 888

Sofia

London


от € 54

Sofia

Vienna


от € 134

Sofia

Frankfurt


от € 164

Sofia

Prague


от € 149

Sofia

Barcelona


от € 83

Sofia

Malta


от € 249

Sofia

Munich


от € 139

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.