Qatar Airways

Търсене

Обща
информация за
авиокомпания Qatar Airways

Най-добрата авиокомпания в света според Skytrax – Qatar Airways, е създадена през 1993г. и към днешна дата е най-бързо развиващият се превозвач в света. Катарските авиолинии предлагат бърз достъп до над 150 дестинации на всички континенти. Като член на Организацията на арабските авиопревозвачи, Qatar Airways оперира 218 самолета Airbus и Boeing, като предстои значително разширение на флотилията с 230 летателни апарата. 

Пътнически
класи и онлайн чекиране

Qatar Airways разпределя пътниците в икономична класа, бизнес класа и първа класа. Пътувайки в икономична класа получавате удобни седалки, мултимедия и достъп до интернет, както и допълнителни завивки и възглавници при дълги полети. Ако изберете бизнес класата е важно да знаете, че седалките Ви ще могат да се превърнат в легла, а ако имате нужда да свършите своята работа по време на полет, получавате достъп до електрическа мрежа и работно пространство. Пътуващите в първа класа получават индивидуално обслужване от качването в самолета до приключване на полета. 

Повечето дестинации позволяват онлайн регистрация в интервала 36 часа – 90 минути преди началото на полета. Можете да използвате и специализирано мобилно приложение, което да улесни процеса по чекиране. На място, регистрацията започва 3 часа преди полет и трябва да бъде извършена един час (при билет от икономическа класа) или 45 минути (при билет бизнес класа) преди полета. 

Багаж

Ръчен багаж

Всички пътници на Qatar Airways имат право на безплатен ръчен багаж. В икономична класа размерите на единицата, която можете да вземете със себе си, не бива да са повече от зададените 50х37х25см, а теглото не може да бъде повече от 7кг. Пътуващите в бизнес класа могат да вземат два броя багаж със същите размери и общо тегло не повече от 15кг. 

Чекиран багаж

Регистрираният багаж не бива да има размери, чиято сума е по-голяма от 158см. В зависимост от дестинацията, имате право на различен брой единици и тегло на чекирания багаж. Ако пътувате с направление или от Бразилия, можете да вземете 2 единици багаж до 32кг., без оглед на пътническата класа. Полети излитащи или кацащи от САЩ позволяват качването на 2 единици с тегло до 23кг. за икономична класа и 2 единици с тегло до 32кг. за бизнес и първа класа. 

В случаите, различни от посочените по-горе, можете да вземете 30 кг. багаж при икономична класа, 40кг в бизнес класа и максимум 50кг. за първа класа. При наличие на повече от една единица багаж трябва да съобразите, че нейното тегло не бива да е по-голямо от 32кг. 

Багаж

Допълнителни услуги и храна

Налице са мултимедийна система и допълнителни занимания за деца. Всички хора с увреждания трябва да уведомят при резервация или до 48 часа преди излитане. Разрешено е качването на борда с куче-водач по направление САЩ или обратно. В останалите ситуации кучета може да се превозят безплатно в багажното отделение. 

Храната на борда на Qatar Airways се приготвя от четирима готвачи, известни по света. Имате право на избор между разнообразни ястия, но ако имате специални потребности (имате диабет, не бива да консумирате глутен и т.н.), трябва да заявите това поне 72 часа предварително. 

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.