Сидни

Търсене

Информация за
дестинация
Сидни

Летища на територията на Сидни

Kingsford Smith, Sidney, Australia

Най-голямото летище в Австралия – Кингсфорд Смит, се намира на по-малко от 15км. от центъра на най-големия град в страната – Сидни. Международно летище Сидни, както още бива наричано, обслужва близо 30 милиона пътници годишно на своите три терминала. Подобно на практиката в други австралийски летища, първи терминал обслужва международни полети, а втори – вътрешни. Третият терминал се използва предимно от авиокомпанията Quantas. Освен нея, от и до летище Кингсфорд Смит летят близо 50 компании – Air France, KLM, British Airways, Air Canada, Iberia и други.

Транспортен достъп

Летище Сидни е много добре свързано с градската транспортна мрежа. Можете да използвате автобуси от първи и втори терминал, с които да стигнете както до центъра на града, така и до източните части на Сидни. На разположения са и маршрутни таксита – имайте предвид, че лицензираните превозвачи са Sutherland Shire, Central Coast и Blue Mountains.

Разбира се, най-бърза е подземната железница, а международният първи терминал е снабден с метростанция. Имайте предвид, че ще се наложи да платите такса, различна от билета, за да влезете на метростанцията. Предвид факта, че този вид транспорт се използва широко и от всички жители на града, може би трудно ще откриете място за багаж в мотрисите. В този случай, по-подходящо е да използвате такси – тук също има особеност в лицето на еднократната летищна такса от 3 долара, която заплащате, след като се качите в колата.

Паркинг

На разположение са паркинги за кратък, дълъг и среден престой, както и места за изчакване на пътници. Огледайте се и за частните паркинги около летище Сидни, тъй като могат да се окажат доста по-изгоден вариант.

Услуги

На Кингсфорд са налични всички необходими удобства – финансови институции и банкомати, ресторанти и заведения, търговски обекти и безплатен интернет достъп.

Вижте всички полети до летище
Kingsford Smith, Sidney, Australia

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.