Сърцето на Бразилия - Рио де Жанейро

Не може да не сте чули поне една песен, която е вдъхновена от многоликият и колоритен Рио де Жанейро. Едва ли сте пропуснали филм, в който на преден план са легендарният карнавал, статуята на Христос или част от невероятните плажове на града.

Не може да не сте чули поне една песен, която е вдъхновена от многоликият и колоритен Рио де Жанейро. Едва ли сте пропуснали филм, в който на преден план са легендарният карнавал, статуята на Христос или част от невероятните плажове на града. По всяка вероятност много от вас мечтаят да посетят Копакабана – не защото е най-гъсто населеното място на земята, а защото духът на този необикновен квартал завладява и най-уравновесената душа. 

Добре дошли в Рио де Жанейро – градът на музиката и танците, домът на цветовете и спорта, сърцето на Бразилия. Тук не просто има какво да правите – тук ще се наложи да планирате прецизно всяка своя минута, за да не пропуснете някоя от множеството възможности за забавления от всякакъв характер. Ако просто обичате да лежите на плажа, помислете си отново - макар и това да е чудесна възможност – градът предлага повече от 50км. плажна ивица, която изумява с фините си пясъци. 

Разбира се, няма как да не споменем карнавалът на Рио – седмицата, в която всяка рутина е тема-табу. Точно преди великденските празници, улиците на града се превръщат в арена за танци, музика и впечатляващи костюми. По това време не просто няма да е странно да танцувате самба на улицата, а направо е задължително да го направите. Неслучайно месеци преди карнавала места за настаняване няма – за да се насладите на събитието, чиито традиции датират още от началото на 18 век, трябва да планувате пътуването си по-рано – желаем успех с нетърпението до датата на заминаване. 

Разнообразие е думата, която не просто може да бъде синоним на Рио де Жанейро, а и изцяло да осмисли престоя там. Любителите на културата и изкуството могат да посетят Общинския театър, чиято сграда се отличава сред стъклените великани наоколо със своя неокласически стил. Можете да се насладите на някоя от ежедневните постановки в театъра, а най-добре е да отделите и повече време за разходка в околността. За любителите на архитектурата ще се сторят интересни и арките на акведукта Кариока – огромните красиви бели колони свързват квартала Света Тереза с центъра на Рио и по тях минава влак, от който можете да се насладите на невероятни гледки. Мястото е популярна дестинация за много улични артисти, а през нощта тук кипи живот. 

Природните дадености на Рио де Жанейро са не една или две. Ако обичате плажовете и съчетанието на земя и суша, то един по-малко популярен плаж няма да Ви остави равнодушни. Праиня (Prainha) се отличава с почти лунния си пейзаж там, където водата се слива с брега, а наоколо се простират хълмове, покрити с гъста растителност. Prainha e чудесна дестинация за всички любители на сърфирането, уединението и красивите малки ресторанти на брега на океана. В случай, че искате да посетите някой от по-популярните плажове на Рио, освен Копакабана и Ипанема, можете да се насочите към Barra de Tijuca – най-дългата ивица на града, с чиста вода и кристален пясък. Ако сте на семейна почивка и някой от компанията не е сред почитателите на целодневното плажуване, мястото определено си заслужава – в близост се намира търговски център, десетки ресторанти и места за отдих. 

Завършваме с нещо нетрадиционно, с което едва ли свързвате Рио де Жанейро, но това ще се промени след като посетите Национален парк Tijuca. Това е един от най-големите национални паркове с планински релеф, където се намира и най-високият връх в близост до града. Невероятната гледка, която ще се разкрие от там, ще Ви покаже Рио де Жанейро в цял ръст и без филтър – само тогава ще успеете да прецените дали наистина просто обичате това място, или вече е във Вашия личен топ 3. 

Споделете историите ни със свои приятели:

Бюлетин

Запишете се за бюлетин и бъдете първите получили ексклузивни оферти и новини от нас!

Можете да се отпишете по всяко време като натиснете линка в края на нашия мейл.

Всички полета са задължителни!

Съгласие за получаване и обработка на данни

За да бъдете информирани първи, моля дайте Вашето съгласие тук. След натискане на бутона ще получите мейл за потвърждение на посочения от Вас адрес. Съгласен съм Профи Травъл Център ЕООД да обработва посочените по-горе мои лични данни. Запознат/а съм с правото ми да оттегля по всяко време даденото от мен съгласие за обработка на личните ми данни. Запознат/а съм с политиката за защита на личните данни на Профи Травъл Център ЕООД.

(За да продължите, трябва да сте съгласни с условията)

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.